BYGG

En tredel mangler brannvarsling

Hønefoss kirke brant ned til grunnen tirsdag kveld. Kirken var overtent da brannvesenet kom frem, kort tid etter at brannen ble meldt i 17-tiden. I dag - en dag for sent - skulle det installeres brannvarslingsanlegg i kirken.
Hønefoss kirke brant ned til grunnen tirsdag kveld. Kirken var overtent da brannvesenet kom frem, kort tid etter at brannen ble meldt i 17-tiden. I dag - en dag for sent - skulle det installeres brannvarslingsanlegg i kirken. Bilde: Scanpix

En tredel av 1.360 kontrollerte kirker mangler brannvarslingsanlegg, går det fram av foreløpige tall fra undersøkelsen «Kirkekontroll 2009/2010».

Les også: Kirkebygg brannsikres ikke

Både tre- og murkirker

Kirkekontrollen startet i august i 2009 og blir avsluttet i mars i år.

Da vil samtlige av landets kirker – gamle som nye, i tre og i mur – være kontrollert. Undersøkelsen vil munne ut i en rapport som trolig blir lagt fram på forsommeren.

For tidlig å konkludere

– Vi har per i dag bare råmateriale fra de kirkene som er kontrollert. Det kan ennå ikke trekkes noen konklusjoner av kvaliteten på de elektriske anleggene i kirkene, for her er det mange forskjellige opplysninger som må saumfares, sier Ingrid Staurheim til NTB. Hun er fagansvarlig for brann og innbruddssikring i KA – Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon.

Kirkekontrollen er oppfølger av «Kirkekontroll 2005/2006». (©NTB)

Les mer om: