NYHETER

En til hver på Østlandet

Siste anbudsåpning av asfaltkontrakter på Østlandet ble et jevnt løp. Resultatet er at alle de fem største asfaltentreprenørene ligger an til å få ett oppdrag hver.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
22. mars 2013 - 10:03

Tre av kontraktene gjelder asfaltering denne sommeren av riks- og fylkesveger i Oppland.

Den ene er beregnet til 33 000 tonn asfalt og gjelder veger i Øyer, Lillehammer, Ringebu, Gausdal, Nordre Land og Sel. Her var det bare Lemminkainen og Veidekke som hadde gitt tilbud, og Lemminkainen ligger best an med en pris på 26,2 millioner kroner. I denne kontrakten er det lagt inn egen bon/trekk-ordning, basert på varmekameramålinger.

Den andre kontrakten gjelder Østre Toten, Vestre Toten, Søndre Land, Gran og  Nordre Land. Oppdraget består i å legge 27 000 tonn asfalt, og Veidekke leder hårfint på Lemminkainen og Skanska med en pris på 20,7 mill kroner. En liten regnefeil her kan fort endre rekkefølgen når Vegvesenet nå skal kontrollregne anbudene.

Største kontrakt i tonn gjelder områdene Lunner, Gran og Jevnaker der det skal legges over 34 000 tonn. Her er det hele seks asfaltentreprenører som er med i kampen, men lavest ligger Peab som dermed stadig kryper sørover i sitt sug etter oppdrag. De får trolig oppdraget med en pris på 24,3 mill kroner.

 

Akershus

To kontrakter har hatt anbudsåpning i Akershus fylke. Over 33 000 tonn asfalt skal legges i en kontrakt som omfatter Skedsmo, Lørenskog, Ullensaker, Fet, Nittedal, Sørum og Nes. Fem entreprenører sloss om dette oppdraget som ligger i "indrefileten" for mange av aktørene. NCC Roads blir nok seierherren her med en en pris på 27,5 millioner kroner. Høyest lå Skanska med en pris på nesten 33 mill kr.

Siste Akershuskontrakt ut er Aurskog-Høland, Nittedal og Nes, hvor ca 12 00o tonn asfalt skal ut på riks- og fylkesvegene. Skanska Asfalt er her soleklar vinner, to millioner lavere enn konkurrentene Lemminkainen og Veidekke. Prisen lyder på 15,7 mill kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.