SAMFERDSEL

En stødig visjonær

Bare 24 år gammel, straks han var ferdig med en datateknisk utdanning ved distriktshøgskolen i Stavanger, sjøsatte han det som skulle vise seg å bli en vellykket mønsterbedrift. Steinco startet opp i et båtnaust på Bømlo for 22 år siden og har siden holdt stø kurs mot toppen. – Du må bygge stein på stein og tjene pengene før du bruker dem, sier Steinsbø sindig med sin lune stemme, mens han lener seg tilbake i stolen og folder hendene i fanget.

Han har selv stått for store deler av produktutviklingen opp gjennom årene. Det første produktet var klart allerede før han var ferdig på skolen – en ladelikeretter som ble brukt i Hartings livbåter og ga Steinco en god start.

Han er femte generasjon bømling. Faren drev møbelfabrikk og moren jobbet hjemme som husmor. At Sigmund skulle bli selvstendig næringsdrivende bestemte han selv allerede i ungdomsskoletiden. – Jeg hadde lyst til å skape noe, sier han.

Men etter at søknaden til yrkesskolen ble levert for sent, og Steinsbø i stedet måtte ta realutdanning, ville han heller bli historielektor. Heldigvis ombestemte han seg, og det angrer han ikke på. Nå er historie en hobby.

– Men jobben tar mye tid. Det blir lite historielesing og alt for lite tid sammen med familien, sukker han. Helst ville han tøffet rundt på sjøen i snekka sammen med kona Marit og ungeflokken; to jenter og tre gutter i alderen fem til 16 år.

I fjor ble Steinco, det sjette hjertebarnet , solgt til Bjørge Gruppen. – I begynnelsen orket jeg ikke å tenke på det mer enn et par minutter av gangen. Det føltes som å selge en bit av sjela eller å sette bort et barn, sukker han.

Men han fortsetter å lede Bjørge Steinco Technology, og er fortsatt en av gutta i firmaet. Nå er visjonen å bli en av de fire største norske leverandørene av utstyr for skipsautomatisering.

Les mer om: