MOBIL

En slapp P9S

Du trenger et skikkelig PR-stunt for å skape blest rundt en så slapp telefon som dette.

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. okt. 2011 - 12:06
Vis mer

Det har lenge vært kjent at operatøren Ludo skal lansere en egen mobiltelefon, og nå er den her. Selskapet, ved Idar Vollvik, har klart å skape blest om telefonen ved å kalle den P9S, eller penis om du vil. 

Selv om Vollvik selv overfor DinSide.no hevder navnevalget er en blunder skriver vi navnet på kontoen for PR-stunt. For en telefon som dette trenger nemlig all PR-en den kan få.

P9S er en Android 2.3 Gingerbread-telefon Ludo har vært i Kina og handlet av Huawei. Det er snakk om en rebrandet Huawei Ideos U8510 X3, en modell som ble lansert av Huawei i februar i år.

Den har en 3,2 tommers skjerm med 480 x 320 pikslers oppløsning. Under skjermen sitter et berøringsfølsomt panel med tre menytaster.

Kameraet på baksiden knipser bilder i 3,2 megapiksler. Det sitter også et kamera på fremsiden.

Svakt spesifisert

Telefonen har 512 MB innebygget minne, som skal deles med operativsystemet. Arbeidsminnet er ikke mer enn 256 MB.

Prosessoren tikker avgårde med 600 MHz, og sitter i den aldrende systembrikken Qualcomm MSM7227. I samme systembrikke sitter grafikkmotoren Adreno 200. Systembrikken støtter videre super-3G med nedlasting på inntil 7,2 Mbps.

Se alle spesifikasjonene på Huawei.com

Qualcomm MSM7227 brukes i telefoner som ZTE BladeHTC Wildfire S og Samsung Galaxy Mini. Det er altså snakk om en ganske svakt presterende maskinvare.

Du får den til halve prisen

Så er spørsmålet om telefonen virkelig er verdt de 2000 kronene Ludo vil ha for den. Spesielt når Mytrendyphone.no selger samme modell med originalbrandingen for 891 kroner.

Til sammenligning koster HTC Wildfire S fra 1900 kroner, Samsung Galaxy Mini koster fra 900 kroner og ZTE Blade koster fra 1300 kroner.

For 2000 kroner kan du i dag få den strålende Sony Ericsson Xperia Mini Pro, eller en vanntett Motorola Defy.

Det er neppe noe galt med telefonen i seg selv. Den er trolig en grei "low end"-telefon. Men det spørs om det skal mer enn kreativ markedsføring til for å overbevise folk om å bla opp 2000 kroner. Her må det kuttes noen hundrelapper. Minst.

Kilde: DinSide.no

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.