FAGARTIKLER

En selvfølgelig medlemsfordel

TU bare er der, i postkassen omtrent hver 14. dag, som en "pust i bakken" med teknologisk og faglig tilsnitt.

Gjennom 150 år har TU formidlet nytt om teknologi. Den første utgaven så dagens lys samme år som den første jernbanestrekningen i Norge ble åpnet, mellom Kristiania og Eidsvoll. Det skulle gå enda et halvt hundre år før det første flyet gjorde sine spede forsøk på å få luft under vingene. Og siden har det gått slag i slag gjennom det 20. århundre, en revolusjonerende, teknologisk periode med TU årvåkent tilstede.

"Ingeniørene står i skyggen av sin egen teknologi", var det en som skrev i TU en gang i 1920-årene. Uten TU hadde vi nok stått enda mer i skyggen. Bladet har presentert mange markante profiler - kreative og engasjerte personer som har hatt betydning for norsk teknologiutvikling og velferd. For leserne har TU vært en arena for fag og fagformidling som har satt fokus på teknologisk utvikling og ingeniørenes rolle i et samfunnsmessig perspektiv.

TU og Ingeniørforlaget har vært gjennom en tøff periode. Både for eierne og de ansatte. Brutale endringer i markedssituasjonen har krevd store omstillinger. Nå har TU fått et nytt løft, som lover bra for fremtiden.

Fordi NITO vil TU alt vel, krever vi stadig mer av det. Vi ønsker oss flere ansikter, som vil ut av teknologiskyggen. Vi ønsker oss flere gründere inn spaltene med fokus på hvordan kreative ingeniørideer kan bidra til innovativ næringspolitikk. Vi ønsker at TU i enda større grad skal sette søkelyset på ingeniørenes og teknologenes rolle for verdiskapingen i morgendagens Norge. Vi ønsker oss et enda større mangfold i stoffvalg og vinklinger. Skal TU rette seg mer mot forbrukerstoff? Skal TU på vegne av ingeniører og teknologer påta seg en sterkere samfunnspolitisk rolle? Oppgavene og mulighetene er mange og utfordrende!

TUs og eiernes utfordringer er tett knyttet sammen. NITO har tilkjennegitt at vi strekker oss langt for å videreutvikle den unike posisjonen TU har, som en selvfølgelig medlemsfordel.

Gratulerer med jubileet!

Marit Stykket

President, NITO

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.