TUNNELER

En prosjektlederjobb av de virkelig store er ledig i Lærdal

Å skulle rehabilitere verdens lengste veitunnel, er ingen småjobb. Nå søker Statens vegvesen prosjektleder for oppgraderingen av den 24,5 km lange Lærdalstunnelen.

E16 Lærdalstunnelen som er verdens lengste vegtunnel, med sine 24,5 kilometer.
E16 Lærdalstunnelen som er verdens lengste vegtunnel, med sine 24,5 kilometer. Foto: Lars Olve Hesjedal, Statens vegvesen
28. sep. 2023 - 15:15

Statens vegvesesen legger i utlysingen av stillingen ikke skjul på at dette er en både krevende og svært omfattende jobb, som er planlagt å pågå perioden 2024-2030.

For øyeblikket foregår reguleringsplanarbeid for nødvendige tiltak utenfor tunnelen knyttet til masselagring og kolonneoppstilling. I tillegg pågår det prosjektering for alt det som skal skje i og i tilknytning til tunnelløpet. Det skal blant annet sprenges for havarilommer og bergrom for tekniske bygg for ca. hver 1000 meter.

Når den nye prosjektlederen starter opp i jobbe i 2024, er det bygging av kolonneoppstillingsplasser og nødvendig klargjøring for mottak av overskuddsmasser på avklarte mottaksplasser som blir de vikti8gste aktivitetene.

Hovedarbeidene starter i 2025

Statens vegvesen sier at hovedarbeidene planlegges for oppstart i 2025.

Disse arbeidene vil i all hovedsak foregå på natt. I første del av anleggsperioden forutsettes tunnelen stengt 12 timer kveld/natt, mens det i den siste del av prosjektperioden kan være mulig å tilrettelegge for kollonneavviklinger på natt.

Prosjektlederen vil få personalansvar for personell som er direkte knyttet til prosjektgjennomføringen. Dette omfatter byggeledere, kontrollingeniører og evt. annet byggherrepersonell. Tunneloppgradering vest har i tillegg en rekke faglige ressurser som benyttes på tvers mellom ulike prosjekter i organisasjonen. Personalansvaret for disse tilligger prosjektsjef.

Kontorstedet blir i Lærdal.

Søknadsfrist er satt til 20. oktober.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.