OLJE OG GASS

– En politisk kommentator

Miljøvernminister Erik Solheim har gitt uttrykk for at han helst skulle sett at StatoilHydro ikke var involvert i oljesandutvinning i Canada.
Miljøvernminister Erik Solheim har gitt uttrykk for at han helst skulle sett at StatoilHydro ikke var involvert i oljesandutvinning i Canada. Bilde: Jannicke Nilsen
Stein Jarle Olsen
18. mai 2009 - 11:25

Kristelig Folkeparti fremmet i dag et forslag om at regjeringen skal bruke sin eiermakt i StatoilHydro til å trekke selskapet ut av oljesanden i Canada.

Saken er foreslått hastebehandlet foran StatoilHydros generalforsamling tirsdag.

Les saken: Vil ha StatoilHydro ut av oljesand

Kommentatorer

Fremskrittspartiets energipolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen mener forslaget vil avsløre pratmakerne i regjeringen.

– Miljøvernminister Solheim og hans parti vil fremstå som politiske kommentatorer uten vilje og evne til å omsette sin retorikk til praktisk politikk, sier Solvik-Olsen i en pressemelding.

Mistillit

FrP mener imidlertid at forslaget innebærer mistillit til styret i StatoilHydro, og vil ikke støtte det. De mener det er nok at StatoilHydro forholder seg til loven i Canada.

Solvik-Olsen mener regjeringen dobbeltkommuniserer i miljøspørsmål, og spesielt Erik Solheim.

– Solheim var bråkjekk ovenfor media på SVs landsmøte, og stilte store spørsmålstegn ved oljesandprosjektet. Men KrFs forslag vil vise at SV har blitt pratmakerne i regjeringen, sier han.

Aksjonerte

Opprinnelig var det Greenpeace som aksjonerte for å få StatoilHydro ut av oljesanden i Canada.

Miljøorganisasjonen avholdt nylig en markering ved StatoilHydros kontorer på Vækerø.

Les mer: Lobbyerer mot oljesandShare icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.