ARBEIDSLIV

En plass i solen

Sun er IT-bransjens mest populære arbeidsplass, i alle fall ifølge tall fra Norway Graduate Survey 2004.

Sun har klatret tre plasser til femteplass på topp-10 listen over de mest populære teknologiarbeidsplassene, foran alle andre rene IT-leverandører.

På toppen av listen, som omfatter alle teknologibransjer, rager Statoil, så kommer Telenor, Forsvarets forskningsinstitutt og Norsk Hydro. Av Suns konkurrenter følger Microsoft på sjetteplass og IBM først på tiendeplass.

Totalt var 110 teknologi- og økonomibedrifter med i den årlige undersøkelsen, som kartlegger studentenes drømmer, tanker og preferanser omkring fremtidige arbeidsgivere og karrierer. Liknende undersøkelser gjøres i andre europeiske land og i USA.

Inspirerende

- Det er inspirerende å registrere at vi verdsettes så høyt av den nye IT-generasjonen. Det lover godt for Suns fremtid at IT-ungdommen har stor tro på oss. Vi er også svært fornøyd med å klatre på listen, sier Stein-Erik Skogeng, administrerende direktør i Sun Microsystems AS.

- Vi velger å se på dette som en bekreftelse på at vi lever opp til vårt innovative ry som teknologiledende på IT og at vi lykkes med vår åpne, Microsoft-alternative strategi, sier Skogeng. Han mener populariteten også kan ha sammenheng med at Sun har egne utviklingsmiljøer i Norge, med ca. 60 utviklere i Trondheim og Oslo.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.