En person er savnet på Visund

En person er savnet på Visund
En person er savnet på Visund-plattformen. Det søkes nå rundt og på plattformen etter personen, som skal være ansatt i et leverandørfirma. Bilde: Statoil

– Personen møtte ikke på jobb i dag morges, og ble da meldt savnet. Det ble iverksatt søk om bord plattformen, sier informasjonssjef Ola Anders Skauby i Statoil til Teknisk Ukeblad.

Søket er nå utvidet til også å omfatte sjø. Det skal være tre helikoptre, et fly og fire fartøy som er involvert i søket.

Ansatt i leverandørselskap

Den savnede er en 48 år gammel mann. Han er norsk statsborger ansatt i Beerenberg som er en underleverandør til Statoil. Pårørende er varslet.

– Vi ønsker ikke å spekulere i årsak eller utkommet av søket. Vi bistår nå Hovedredningssentralen med de ressursene vi har, sier Skauby.

Vanskelig situasjon

Alle som er på plattformen, varsler nå sine nærmeste for å gi beskjed om at de er i god behold. Hans Jakob Hegge, områdedirektør på norsk sokkel, sier i en pressemelding at det har vært et allmøte for de som er om bord på Visund-plattformen. En sjømannsprest er kommet til plattformen, og Senter for krisepsykologi er også koblet inn som støtte for plattformsjef og øvrig personell.

– Dette er en vanskelig situasjon, sier Skauby, som ikke vil spekulere på årsaken til at den savnede ikke møtte til jobb eller mulighetene for å finne ham i live.

Uklar beskrivelse

48-åringen skulle ha sovet på plattformen natt til torsdag og det er uklart når han sist ble sett eller hvordan han var kledd.

Torsdag ettermiddag var det ikke funnet spor etter den savnede.

Produksjonen på Visund-plattformen var allerede stengt ned på grunn av en planlagt test av nedstengningsfunksjonene.

– Vi har valgt å ikke starte opp igjen produksjonen, vi ønsker at de som arbeider på plattformen skal få tid til å være sammen og snakke om det som har skjedd, sier Hegge.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.