APPS

En musikalsk reise tilbake til 80-tallet

ANDROID-APP: Om du ikke vet hva en Commodore 64 er trenger du ikke lese denne artikkelen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. sep. 2011 - 12:34
Vis mer

Om du vokste opp på 80-tallet har du sannsynligvis i større eller mindre grad et forhold til datamaskinen Commodore 64. Er du som Mobilis undertegnede får du fortsatt frysninger nedover hele ryggen når du hører musikk fra spillene du kastet bort dyrebar tid på i forrige århundre.

Det er nok flere enn oss som har oppdaget at minnene gjør seg best som nettopp minner. Om du de senere årene har forsøkt å spille igjennom Last Ninja igjen, eller prøvd deg på å runde Turbo Outrun en siste gang skjønner du hva vi mener. Spillene oppleves som flere lysår gamle.

Musikken derimot - den er fortsatt like genial den dag i dag. Så i stedet for å skrive om en eller annen Commodore 64-emulator til mobiltelefonen din skal vi heller trekke frem denne geniale perlen av en retroapp.

SID på Android

SID Player er en Android-app som emulerer den legendariske lydbrikken MOS Technology SID 6581/8580 som sto i Commodore 64. Den kan altså ta gamle lydfiler og gjengi dem som originalen.

Det finnes nok av apps som gjør dette, og vi har egentlig ikke noen god grunn til å velge SID Player fremfor andre apps annet enn at det var den vi fant først.

Uansett, så leveres appen med en grei samling spillmusikk. Det er omtrent 100 filer med noe sånt som 35 000 musikkspor. Alle filene er samlet i en liste, og når du åpner en av filene åpnes et avspillervindu.

Slik det fungerer inneholder hver musikkfil, eller SID-fil, en rekke forskjellige spor. For eksempel er all musikken til Last Ninja 2 samlet i én og samme fil.

SID Player lar deg hoppe til de forskjellige lydsporene i filene. Det er ikke mulig å spole i dem, så her er det bare å lene seg tilbake og nyte. Du kan også hoppe videre til neste SID-fil i listen rett fra avspilleren.

Og det er faktisk det. Verken mer eller mindre.  Musikken er kanskje ikke noe du vil spille på fest, men den sender deg rett tilbake til Commodore 64-tidene på null komma niks.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

God tur, og god helg!

LAST NED: Android Market

PS: Det finnes selvsagt også SID-spillere til iPhone. Vi har ikke testet noen av dem, men vi har googlet oss frem til denne appen som ser ut til å gjøre samme jobben:

LAST NED: iTunes App Store

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.