IKT

En messe verdt?

4. okt. 2001 - 19:44

Knappe 14 dager etter at Telecom Expo i Oslo Spektrum er over, fortsetter utstillere og seminarister på Networks Telecom på Sjølyst fra 16. til 18. oktober. De som ikke er fornøyd etter dette, har også flere tilbud å velge mellom senere på høsten.

Telecom Expo hadde blant annet internett og nettverksløsninger samt datasikkerhet på seminarprogrammet. Den kommende Networks Telecom vil, som navnet antyder, også dreie seg om nettverk. Datasikkerhet står også på programmet under en av seminarsesjonene.

– Vi har satset store ressurser på å øke bredden og kvaliteten på besøkende til Networks Telecom 2001, heter det i seminarprogrammet.

Så gjenstår å se om arrangørene, IT Scandinavia Exhibitions, får betalt for innsatsen i form av gode besøkstall. Vi kjenner i skrivende stund ikke fasit for antall besøkende på Telecom Expo, men tviler på at trengselen blir nevneverdig stor.

Telenor har nylig sagt at de vil kutte drastisk ned blant annet på bruk av konsulenter og annet innleid personell. Målet er å spare et sted mellom 750 millioner og en milliard kroner innen utgangen av 2002. Reduksjonen av konsulentbruk er et ledd i et bredere program for kostnadseffektivisering, som Telenor-konsernet har vedtatt å iverksette med umiddelbar virkning.

Foreløpig gjelder det tydeligvis ikke for deltagelse på norske messer. Flere Telenor-bedrifter figurerer på høstens utstillerlister. Som desidert storebror gir Telenor alltid en signaleffekt. Dersom Tormod Hermansens sparekniv etter hvert også skjærer inn i messedeltagelse, betyr det trolig sanering på messefronten. Det vil neppe være noen katastrofe.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.