IKT

En lader til alt

Finn Halvorsen
12. mai 2005 - 08:00

Det hele bygger på magnetisk induksjon.

Tanken er å bygge inn et antall lavtbyggende spoler i en plastmatte. De kan være av ulik form for å få et jevnest mulig magnetisk felt over hele flaten. Dermed kan enhetene som skal lades plasseres hvor som helst på matten.

Forutsetningen er selvsagt at de har innebygget en tilsvarende sekundærspole som fanger opp magnetfeltene og induserer strøm som igjen kan lade batteriene.

Nokia-Palm

James Hay, en av Splashpowers gründere, sier i et intervju med New Scientist at de er i forhandlinger med seks selskaper som kan være interessert i å utnytte teknologien.

Han vil ikke avsløre hvilke selskaper det dreier seg om, men på selskapets reklamemateriell kan man finne produkter fra Nokia og Palm. Hay håper å ha produkter klare for markedet i løpet av åretIkke nytt

Splashpower har lovet i tre år å lansere produktene. Hays hevder at det har vært teknologisk nybrottsarbeid, og at det har vært en vanskeligere oppgave enn opprinnelig antatt.

Uttalelsen skurrer litt, siden prinsippet på ingen måte er nytt. Vi har hatt ladbare tannbørster basert på magnetisk indusert strøm en årrekke. Her bygger riktignok spolene høyere enn i Splashpowers ladematte. Men på nettet kan man også finne ladbare musematter beskrevet basert på samme prinsipp, riktignok bare med en spole slik at musen på plasseres på et bestemt sted for å lades.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.