En Kongsberg-ansatt siktet i korrupsjonssaken

Konsernsjefen bekrefter.

Walter Qvam presenterer Kongsberg-gruppen for statsminister Erna Solberg og NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Foto: Eirik Helland Urke
Walter Qvam presenterer Kongsberg-gruppen for statsminister Erna Solberg og NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Foto: Eirik Helland Urke Bilde: Eirik Helland Urke
25. feb. 2014 - 18:55

Økokrim har tatt ut korrupsjonssiktelse mot én ansatt i Kongsberg Gruppen, bekrefter konsernsjef Walter Qvam. Personen sitter ikke i ledelsen.

Konsernsjefen vil ikke gå i detalj rundt den personlige siktelsen i forbindelse med det Økokrim mener er grov korrupsjon knyttet til kontrakter for 1,4 milliarder kroner. Personen som er siktet, er fortsatt ansatt, men har ikke noen lederrolle, verken i konsernet eller i noen av underselskapene, ifølge Qvam.

– Vi bistår vedkommende med det han trenger av hjelp fra vår side, sa konsernsjefen da han orienterte om korrupsjonssaken under en pressekonferanse i Oslo tirsdag kveld.

Qvam bekrefter at konsernledelsen i 2008 selv fikk nyss om mulig korrupsjon knyttet til et kundeforhold til rumenske myndigheter. Etter over ett års gransking av saken, blant annet ved hjelp av granskere fra PricewaterhouseCoopers (PwC), valgte ledelsen i 2013 å «henlegge» saken. Det er dette forholdet som siktelsen knytter seg til. Qvam «konstaterer at Økokrim har tatt ut siktelse».

– Det var et meget komplekst og komplisert oppdrag, knyttet til kundeforhold som ligger langt tilbake i tid, sier konsernsjefen.

Kongsberg Gruppen ved Kongsberg Defence and Aerospace solgte ved flere anledninger fra 1999 til 2006 kommunikasjonsutstyr til rumenske myndigheter for til sammen 1,4 milliarder kroner.

Saken oppdateres.

Les også:

Kongsberg Gruppen siktet for korrupsjon  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.