IKT

En inder på timen

10. aug. 2000 - 15:22

Som et ledd i globaliseringen har vestlige IT-selskaper de siste årene satt bort mange utviklingsoppdrag til indiske datafolk. Personene bak den nyetablerte Horten-bedriften Target Resources, Max J. Tangen og Erik Slinning, mener tiden er moden for at også norske selskaper hiver seg på denne bølgen. – I allianse med det indisk-amerikanske selskapet Silicon Interfaces kan vi tilby en indisk programmerer nærmest på timen, sier Tangen til Teknisk Ukeblad.

Tangen og Slinning har erfaring fra internasjonal konsulentvirksomhet og IT-bransjen her hjemme. De er overbevist om at den nye formen for arbeidsdeling over landegrensene er noe vi bare har sett begynnelsen av.

Enerett

Ulike modeller kan benyttes for dem som ønsker å bruke indiske datafolk. I prosjekter av et visst omfang kan den beste varianten være å bruke en norsk prosjektleder til å kjøre prosjekt i India. Target Resources kan skaffe prosjektleder, eller oppdragsgiveren kan bruke egne folk. En tredje mulighet er å hente indiske IT-eksperter til arbeid i norske bedrifter.

– Vi er ikke alene her i landet på dette markedet, men alene om å ha en eksklusiv avtale med et solid, indisk selskap som gir oss enerett på å formidle deres tjenester i Skandinavia, sier Max Tangen.

Microsoft-partner

Silicon Interfaces etablerte seg i India i 1990 og i USA i 1993. Hovedkontoret ligger i Mumbai – tidligere Bombay. Selskapet har kontakter både i Indias IT-hovedstad Bangalore og i andre datamiljøer i verdens nest folkerikeste land.

Ifølge Tangen arbeider Silicon Interfaces direkte mot Microsoft og selskapet har samarbeidsavtaler med IBM og Intel.

Tangen forstår at norske bedriftsledere kan kvie seg for å sette bort arbeid til ukjente miljøer på andre siden av kloden. – Vi skal legge vekt på å kvalitetssikre hele prosessen. Silicon Interfaces har dessuten erfaring fra prosjektarbeid i Norge, sier han.

To ansatte

Max Tangen er utdannet siviløkonom. Han har arbeidet i tekniske miljøer i Kongsberg Norcontrol Systems og Davis. Erik Slinning har ti år bak seg i det norske IT-miljøet. Foreløpig er det bare de to som arbeider på heltid i Target Resources. – Vi har prosjektledere på gress som kan begynne på kort varsel, forteller Tangen.

India har opparbeidet seg et rykte for å ha mange dyktige programmerere, og de arbeider for langt lavere lønninger enn nordmenn. Mange europeiske og amerikanske selskaper har etablert seg i India for å utnytte denne ressursen. I økende grad henter de også indiske IT-folk for å arbeide i vestlige land.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.