MOBIL

En forhåndstitt på Samsung Galaxy Spica

Vi skal snart teste Android-telefonen Samsung Galaxy Spica. Å teste den nå ville nemlig vært meningsløst.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. mars 2010 - 19:02
Vis mer

Samsungs nye Galaxy Spica har allerede hatt tilhold i Mobili-redaksjonen noen uker. Så hva er det Mobili somler med?

Saken er den at Galaxy Spica snart kommer med den nyeste versjonen av Android, versjon 2.1. I skrivende stund leveres telefonen kun med versjon 1.5. Det vil komme en del forbedringer i 2.1, og Spica vil da få et nye menyer og støtte for Microsoft Exchange.

Android 2.1 vil være tilgjengelig i uke 16, da både på nye telefoner og for eksisterende Spica-kunder. Å teste Spica med et operativsystem som byttes ut om noen uker er derfor fullstendig meningsløst. Men allerede nå vil vi dele noen inntrykk vi har av telefonen.

Byggekvalitet og skjerm

Galaxy Spica er en telefon som føles stor og tjukk. Det er også en telefon med mange taster. Under skjermen finner du åtte meny- og funksjonstaster. Spica er også laget kun i plast, men telefonen føles fortsatt solid.

På toppen av Spica finner du tilkobling for 3,5 millimeter minijack. Det er også tilkobling for Micro-USB-tilkobling som brukes som datatilkobling og lading på toppen.

Skjermen er 3,2 tommer stor og har oppløsningen 320 x 480 piksler. Den er kapasitiv, noe som vil si at den reagerer på lett berøring, og ikke skal trykkes fysisk inn. Vi registerer at skjermen har rimelig god nøyaktighet, men på bunnen er det noen millimeter som ikke reagerer på berøring i det hele tatt. Det er mulig Samsung har laget bedre drivere til skjermen når Spica kommer med Android 2.1.

Multimedia

På baksiden sitter kameraet, som har "bare" 3,2 megapikslers oppløsning. Det er en dedikert kameratast på siden av telefonen, men denne har ikke to trinn. Altså er det ett eneste trykk som skal til for å fokusere og ta bilde. Dette er en klar ulempe, siden du ikke kan sjekke fokus før du tar selve bildet.

Det er støtte for geomerking, en funksjon vi regner med følger med videre til Android 2.1-utgaven.

Les også: Slik tar du i bruk geomerking

Kameraet tar opp video i 352 x 288 pikslers oppløsning.

Du kan spille av Divx-video på telefonen. Du kan også spille musikk. Men du kan ikke lagre noe. Det er nemlig bare 200 MB lagringsminne på Spica, så her trenger du et minnekort i tillegg. Med i esken får du et på 1 GB, noe som er langt fra nok dersom du skal lagre musikk og video. Det er støtte for inntil 32 GB, så her kan du ta i bruk Sandisks nye 32 GB-kort.

Teknologi

Under plastpanseret finner du alt som trengs. Super-3G og WLAN gir deg mulighet til å surfe på nettet i gode hastigheter. Dog støtter telefonen i skrivende stund maks 3,6 Mbps i super-3G-nettet. GPS-en gjør at du kan bruke telefonen til navigasjon og andre lokasjonsbaserte tjenester. Telefonen har også Bluetooth.

Batteriet er på voksne 1500 mAh med inntil 12,1 timer tale i GSM-nettet eller 5,5 timer tale i 3G-nettet. Hviletiden er oppgitt til hele 27 døgn i GSM-nettet. Hvordan tallene vil være med Android 2.1 er uvisst.

Telefonen har for øvrig en rimelig kraftig prosessor på 800 MHz.

Så snart Android 2.1-oppdateringen er tilgjengelig vil vi komme med en fullverdig test av Samsung Galaxy Spica.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.