SAMFUNNPOLITIKK

En ekstra milliard til kommunene

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa gir bort en milliard kroner og får det til å høres ut som 1,3 milliarder.
Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa gir bort en milliard kroner og får det til å høres ut som 1,3 milliarder. Bilde: Tove K. Breistein
Joachim Seehusen
15. mai 2009 - 11:18

I tillegg justerer Kommunaldepartementet anslaget for skatteinntektene for kommunesektoren opp med 300 millioner.

Mer aktivitet

Dermed har departementet gitt en milliard og sender ut en pressemedling om at kommunene får 1,3 milliarder ekstra kroner.

– Aktiviteten i kommunesektoren har økt kraftig. Sammen med økte kostnader og virkningene av finanskrisen, opplever en del kommuner en anstrengt økonomisk situasjon. For å motvirke innstramminger som kan ramme sysselsettingen og svekke tjenestetilbudet i disse kommunene, foreslår regjeringen i RNB å styrke kommuneøkonomien med 1 milliard kroner i 2009, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Kraftig økning

Dette kommer på toppen av de 1,2 milliarder kronene som kommunene fikk i frie midler i forbindelse med regjeringens tiltakspakke.

Til sammen har kommunene da fått 2.2 milliarder mer enn det som ble vedtatt i det opprinnelige statsbudsjettet for 2009, og departemententet regner med at økte skatteinntekter vil presse inntektsveksten opp til 2.5 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.