T2

En centimeter TV

Dag Yngve Dahle
28. aug. 2008 - 12:56

BERLIN: TV-produsentene kjemper om å lansere det tynneste, flateste, største og mest storslåtte, og Sony er ikke noe unntak.

Et CD-cover

På IFA-messa i Berlin lanserte selskapet i dag flere nyheter. Blant disse er 40-tommeren BRAVIA ZX1, som ifølge selskapet ikke måler mer enn 9,9 millimeter (tjukkelse).

Den er dermed ikke tjukkere enn et CD-cover.

Vidunderet, som har full HD-oppløsning, har sidemonterte LED-lys – som lyser opp skjermen. Dette er en av grunnene til at selskapet har vært i stand til å gjøre den så tynn.

BILDESERIE: TV-er til begjær

Ikke tynnest

De reklamerer med at den er verdens slankeste TV. Dette er en sannhet med modifikasjoner. På CES i Las Vegas i januar så vi en Ni millimeter TV fra Pioneer.

Hvis vi skal ta målene fra Pioneer for god fisk (vi kontrollmålte ikke TV-en), taper altså Sony med en millimeter.

Men Pioneers TV var en prototyp vi ikke har sett snurten av siden, og hadde i tillegg ektronikken i en boks ved siden av.

Verdens flateste TV

Millimetertriks

Sonys nye utfordrer må ha ekstern HD-boks, men er ikke en prototyp. Den skal være i butikkene i januar, altså like over nyttår. Prisen er ennå ikke kjent.

Men Sony har likevel jukset lite grann. Ikke hele TV-en måler 9,9 millimeter. Kun den øverste delen av skjermen er så tynn. Den underste delen er tjukkere.

BRAVIA ZX1 leveres med trådløs HD-tilkobling fra en medfølgende 'media receiver' og andre signalkilder.

Lager supertynn LCD-TV

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.