INDUSTRI

– En betydelig avtale

Trond Gram
8. mai 2009 - 08:23

– Vi skal erstatte dagens kontrollanlegg med nye løsninger. Det er en stor avtale, men avhenger litt av hvor mange anlegg Statnett bestemmer seg for å realisere, sier Trond Halberg Olsen i ABB til Teknisk Ukeblad.

Han forteller at innen kraftvirksomhet er Statnett en av selskapets viktigste kunder, og at avtalen, som for ABB utgjør rundt 300 millioner kroner, er en betydelig avtale for selskapet.

Hadde avtale med Siemens

Avtalen med ABB og Jacobsen Elektro gjelder levering av databaserte kontrollanlegg, vern og hjelpeanlegg til Statnett, på alle spenningsnivåer. Inntil november i fjor hadde Statnett en lignende avtale med Siemens.

Kontrakten de to selskapene har fått har en verdi på om lag 500 millioner kroner med en varighet på fire år, med opsjon på ytterligere to år.

Den nye rammeavtalen skal bidra til stabil og trygg drift av Statnett sine transformatorstasjoner og dekke kundens behov for driftsstøtte, service, vedlikehold, modifikasjoner, utvidelser og reservedeler i forbindelse med ABBs leveranser.

Verdiskaping i Norge

– Mye av verdiskapingen, ingeniørarbeidet, vil foregå i Norge og deler av det i Sverige. Avhengig av hvor mange stasjoner Statnett kommer til å kjøpe, sier Halberg Olsen

Ved anskaffelse av mest mulig like anlegg vil Statnett oppnå betydelig effektivisering av anskaffelsesprosessen og prosjektgjennomføringen.

– Mange like anlegg gir reduserte driftskostnader i forhold til reservedelshold, kompetansebygging og vedlikehold, sier prosjektansvarlig i Statnett, Jan Eskedal i en melding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.