ARBEIDSLIV

Én av fire hører dårlig på jobben

Mye bakgrunnsstøy, i store forsamlinger og hvisking er de situasjonene som oftest ble oppgitt som problematiske i en undersøkelse utført av Synovate MMI på oppdrag for høreapparatleverandøren GN ReSound.

– Bakgrunnsstøy er et klassisk problemområde for personer med nedsatt hørsel. Dette medfører at de har vanskeligheter på skoler og store arbeidsplasser, sier audiograf Agnes Skjelbreid Andersen fra hørselsbutikken «Hørsel i sentrum» i Oslo i en melding som er sendt ut av GN ReSound.Kvier seg

Det er mange som har hørselsproblemer uten å be om hjelp.

– Mange kvier seg for å innrømme at det er noe galt med hørselen og utsetter i det lengste å gå til lege. Frykten for å måtte bruke høreapparat ligger ofte dypt, sier Skjelbreid Andersen.Hører ikke konsonanter

Folk med nedsatt hørsel kan ha vanskelig for å oppfatte hele setninger. De går glipp av poenget i vitser eller hører ikke hva ekspeditøren i butikken sier.

– Det er konsonantene som drukner i bakgrunnsstøyen. Det blir som å lese en bok med bare vokaler – helt uforståelig, sier Skjelbreid Andersen.

Eksempelvis er ordene «førti» og «søtti» lett å blande for hørselshemmede. Bokstavene s og f, og k og h er lett å forveksle.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.