ENERGI

Emiratene satser på «fredelig kjernekraft»

Det første atomkraftverket i den arabiske verden har fått grønt lys fra myndighetene i De forente arabiske emirater.

Kronprins Mohammed bin Zayed Al-Nahyan vil satse på kjernekraft i Emiratene. Bildet er fra et amerikansk statsbesøk.
Kronprins Mohammed bin Zayed Al-Nahyan vil satse på kjernekraft i Emiratene. Bildet er fra et amerikansk statsbesøk. Foto: USAF
17. feb. 2020 - 13:30

– Dette markerer et nytt kapittel i vår reise mot fredelig kjernekraft, skriver kronprins Mohammed bin Zayed Al-Nahyan på Twitter.

En av reaktorene i atomkraftverket Barakah, vest for hovedstaden Abu Dhabi, fikk mandag offisiell godkjenning fra myndighetene. Planen er at anlegget skal komme i drift i løpet av noen måneder.

Opprinnelig var det meningen at atomkraftverket skulle ha begynt å produsere strøm for flere år siden. Men sikkerhetshensyn og andre krav har ført til forsinkelser, ifølge myndighetene.

De forente arabiske emirater har store oljereserver, men landet har likevel forsøkt å utvikle nye energikilder. Myndighetene har satset på solenergi, og det nye atomkraftverket skal kunne dekke 25 prosent av landets strømforbruk når det er i full drift.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.