NYHETSBREV

Emerson snuser på halvmilliarden

De siste par årene har omsetningen økt med nærmere 100 millioner kroner i året.

Fornøyd: Direktør Asgeir Knutsen ser lyst på fremtiden, og har stor tro på at industrien vil satse mer på tilstandsbasert vedlikehold.
Fornøyd: Direktør Asgeir Knutsen ser lyst på fremtiden, og har stor tro på at industrien vil satse mer på tilstandsbasert vedlikehold.
11. feb. 2014 - 22:52

Administrerende direktør Asgeir Knutsen forteller til Automatisering at bestillinger for SAS (sikkerhets- og kontrollsystem), fiskale målesystemer, prosessinstrumentering, analyse og tilstandskontroll landet på 465 millioner kroner i 2013.

Les også: Emerson debuterer med DCS-hattrick på norsk sokkkel

450 millioner i 2014

Omsetningen ble noe lavere, knapt 400 millioner. Ifølge Knutsen er budsjettet for omsetning i 2014 på rundt 450 millioner kroner. Dersom det ikke skjer noe uforutsett, klarer selskapet sin ambisiøse fireårsplan fra 2010 med god margin. Den gang fortalte den ferske direktøren Automatisering om målsetningen på 400 millioner kroner i omsetning i 2014.

Knutsen forklarer at majoriteten av veksten har kommet fra SAS og fiskale målesystemer. Han klager heller ikke på fremgangen innenfor tradisjonell instrumentering.

- Vi har hatt en gjennomsnittlig, årlig vekst på rundt 15 prosent, forteller direktøren.

Les også: Gina Krog-plattformen får mesterlig monitorering av teknisk utstyr

Smidig rekruttering

Totalt har selskapet 85 ansatte i Norge. Emerson ansatte 20 nye ingeniører i 2013, i Porsgrunn, Stavanger og Bergen. Brorparten av de nye arbeider i SAS-prosjekter. Knutsens bekymring for rekrutteringsproblemer var ubegrunnet.

- Vi har hatt god tilgang på erfarne ingeniører, de har kommet raskt i gang med våre systemer, sier han.

Hodejegerne er kontinuerlig i sving for Emerson. Knutsen har planer om å ansette 15 til 20 personer i 2014. Det er stillinger  innenfor både salg og prosjektgjennomføring.

Les også: Emerson leverer instrumentering til Gina Krog

Tospann med kundene

Tjenester blir stadig viktigere for Emerson, spesielt innenfor tilstandsovervåking (Condition Monitoring). Sammen med produkter tilbyr selskapet kundene teknisk støtte ved innføring av slike systemer.

 - Det er en trend i markedet, og bidrar til mer robust produksjon samtidig som drifts- og vedlikeholdskostnader kan reduseres, forklarer Knutsen.

Direktøren forteller at de leverer konsulenttjenester innenfor dette området, i tospann med kundene.

- Vi er eksperter på instrumentering og styringssystem, og med eierens spisskompetanse på prosessen og arbeidsprosesser kan vi sammen finne bedre måter å utnytte ny teknologi på, mener Knutsen.

Les også:

Skarv er BPs tekniske utstillingsvindu

Goliat-plattformen tar siste stikk på diagnostikk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.