NYHETSBREV

Emerson kjøper Cascade Technologies

Tilbyr nå kvantekaskadelaser til norske kunder.

Kvantekaskadelaser fra Cascade Technologies som nå blir tilgjengelig på det norske markedet gjennom Emerson.
Kvantekaskadelaser fra Cascade Technologies som nå blir tilgjengelig på det norske markedet gjennom Emerson.
10. feb. 2015 - 07:00

Emerson har kjøpt Skottland-baserte Cascade Technologies Ltd., en ledende produsent av gassanalysatorer og overvåkingssystemer som bruker kvantekaskadelaser (QCL) teknologi.

Oppkjøpet utvider Emerson Rosemount Analytical® sin gassanalyseportefølje med laser-baserte analysatorer og systemer. Denne innovative teknologien måler flere gasser samtidig, og benyttes til en nøyaktig overvåking av industrielle utslipp. Dette gir økt produksjonseffektivitet.

Les om: Emerson vil inn på nye områder

Forbedrete målinger

QCL teknologi representerer en markant forbedring i gassanalysatorenes ytelse via sin økte følsomhet, raske respons, og evnen til å finne gassens ”fingeravtrykk”. Disse teknologiske fremskrittene i gassanalyse-markedet gir en effektiv og trygg løsning for kunder i ulike bransjer som petrokjemisk, næringsmiddel, marine, bilindustri og farmasøytisk.

– Oppkjøpet av Cascade Technologies er et spennende skritt som vil styrke vår gassanalyseportefølje ytterligere!, sier Linda Tegner, produktsjef for Emerson Process Managements Analyseavdeling i Norge.

Hun sier at det tidligere ikke har vært noen norsk distributør av det skotske produktet. Til tross for oppkjøpet vil Cascade Technologies fortsette med eget navn, i hvert fall inntil videre.

Tegner sier at hun ser oljeindustrien, der det er naturgassaplikasjoner, forskning, utslippsmålinger og skipning som de mest aktuelle bruksområdene for kvanteskaskadelaseren.

Les om: Optimistisk oljeanalyse

Lave vedlikeholdskostnader

– Dette er ikke noe billlig produkt, avgjørende for de som vil kunne dra nytte av dette er hvor høye krav til nøyaktighet de har, og hvor viktig lave vedllikeholdskostnader er, sier Tegner.Dr. Iain Howieson, administrerende direktør i Cascade Technologies sier at å bli med i et globalt ledende selskap som Emerson representerer en utrolig mulighet for vekst.

– Emersons globale tilstedeværelse og markedsledelse vil ha en umiddelbar innvirkning på adopsjon av cutting edge QCL gass analysatorer og overvåkingssystemer, sier han.

Les også: Gasskromatograf med forenklet vedlikehold

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.