DATATELE

Ementor på norsk oppkjøpsjakt

HVEM SKAL JEG KJØPE OPP?: Claus Hougesen sier til Teknisk Ukeblad at  konsernledelsen i Ementor i disse dager legger konkrete planer om hvilke norske oppkjøp som skal foretas før nyttår.
HVEM SKAL JEG KJØPE OPP?: Claus Hougesen sier til Teknisk Ukeblad at konsernledelsen i Ementor i disse dager legger konkrete planer om hvilke norske oppkjøp som skal foretas før nyttår. Bilde: Trond Heggelund
Trond Heggelund
9. aug. 2007 - 13:15

Ifølge nettsiden til Ementor har de i dag cirka 670 ansatte i Norge på kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, og Larvik.

Vil øke med 25 prosent

– Ementor vil i Norge få mellom 20 og 25 prosent flere ansatte innen et år. I dag er vi 3 300 ansatte i Norden, men om et år tror jeg vi er totalt rundt 3 900 ansatte. Det forteller litt om våre vekstambisjoner.

Dette sier Ementors nye konsernsjef, Claus Hougesen, til Teknisk Ukeblad.

I dag ble det kjent at dansken tar over roret på Ementor-skuta.

Dette fordi gullgutten Jo lunder går til investeringsselskapet Ferd etter å ha snudd opp ned på Ementor i løpet av tre år.

Vil følge planen strikt

Ementor er blitt den største nordiske leverandøren av IT infrastruktur. De har i dag 10 prosent av markedet og omsetter for 13 milliarder kroner.

Innen 2012 er planen til Hougesen at de skal klare å ta 13 prosent av det nordiske markedet, noe som er planlagt å gi dem 20 milliarder kroner i omsetning.

Nye oppkjøp i vente

– For å nå dette målet regner jeg med at vi vil ha en organisk vekst for å kunne klare en omsetning på opptil 16 milliarder kroner. Men for å kunne realisere de siste fire milliardene kronene i omsetning – altså opp til totalt 20 milliarder – så må det nye og kanskje flere oppkjøp til, sier Claus Hougesen.

To norske oppkjøp så langt i år

Han sier til Teknisk Ukeblad at de vil gjennomføre flere slike oppkjøp i løpet av året, og at norske oppkjøp vil stå på lista deres. Hvilke type IT-selskaper det er snakk om vil han ikke kommentere.

Ementor-konsernet har i år gjennomført fire oppkjøp i Danmark og to i Norge.

De norske oppkjøpene var IT-selskapene Informatikk og 365.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.