NETTARKIV

Elveidyll i Drammen

Knut StrømKnut StrømKnut Strøm
31. aug. 2007 - 11:44

Drammen er en kompakt by der den ligger delt i to av elva. Gjennomgangstrafikken er ledet bort fra sentrum og erstattet av bygater, sykkelveier og grøntanlegg. Asfalt er blitt erstattet av gress, parker og brostein.

Elvebyen

I 2005 ble begrepet «Elvebyen Drammen» lansert. Dette ble så vellykket at entusiastiske drammensere og venner av byen nylig stemte Drammen fram til andreplass i NRKs kåring av «Årets Sommerby». I 2003 ble Drammen tildelt bymiljøprisen og i 2005 ble Bragernes torg kåret til «Norges beste uterom».

Drammenselva er renset, og er igjen en av landets beste fiskeelver. Elvebredden er forvandlet med nybygde gjestebrygger, turveier og parker med lekeapparater og koselige sittegrupper. Her har drammenserne fått nye muligheter til å koble av med båtliv, badeliv og byliv på elvebreddene.

Ingen «harryby»

Kommunen legger opp til fortetting med boligbygging i bykjernen og langs begge elvebreddene. Lengst har utviklingen kommet på Union-området, som er et av landets største forvandlingsprosjekter. Papirfabrikker som har tidligere har dominert området på nærmere 90 dekar fylles nå av leiligheter, kulturhaller, næring, høyskoler, bibliotek og nye kontorer.

I spørreundersøkelser svarte femtiåtte tusen drammensere at de er stolte av elvebyen sin. Drammenserne har blitt de viktigste ambassadørene for byen, og ingen snakker lenger om harrybyen Drammen.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.