IT

Eltek-topper siktet for innsidehandel

TOPPENE: Morten Angelli og Lars Jervan presenteres på Elteks hjemmesider sammen med resten av ledelsen.
TOPPENE: Morten Angelli og Lars Jervan presenteres på Elteks hjemmesider sammen med resten av ledelsen. Bilde: Eltek

Angelil er sammen med administrerende direktør Lars Jervan i det heleide datterselskapet Nera Networks siktet for innsidehandel. Eltek og Nera fusjonerte i 2006.

Kommunikasjonsrådgiver Mie Skarpaas i Økokrim bekrefter siktelsen.

– Vi er i en tidlig fase i etterforskningen, og gjennomfører i dag en aksjon for å innhente bevis. Saken dreier seg om mistanke om misbruk av innsideinformasjon, sier Skarpaas til TU.no.

Gamle forhold

Siktelsen knyttes til handler som har funnet sted i 2003, går det fram av en børsmelding i morges. Morgentimene i Eltek har også vært preget av Økokrims aksjoner.

Selskapet går foreløpig ikke ut med ytterligere informasjon om siktelsen utover børsmeldingen. Styreleder Erik Thorsen opplyser til E24 at konsernsjef Morten Angelil er tatt med til avhør i saken.

Satt på sporet

Sommeren 2006 tok Morten Angelils far, gründeren Alain Angelil, permisjon fra styret i Eltek. Bakgrunnen var Økokrims siktelse for fire tilfeller av kjøp og salg av Eltek-aksjer mellom 2001 og 2003. Saken er fortsatt under etterforskning.

Mie Skapaas i Økokrim vil ikke gå inn på sammenhengen mellom de to sakene.

– Dette er to forskjellige saker. Men den første siktelsen foranlediget behovet for flere undersøkelser, sier hun til TU.no.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.