IT

Eltek-sjef varetektsfengslet

4. feb. 2008 - 06:53

Eltek-sjef Morten Angelil og hans nær medarbeider Lars Jervan i Nera Networks ble i Oslo tingrett lørdag varetektsfengslet i fire uker, siktet for ulovlig innsidehandel.

Skuffet

Angelil og Jervan handlet ifølge siktelsen i hemmelighet Eltek-aksjer gjennom banker i Luxembourg. Begge er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, skriver Dagens Næringsliv.

– Angelil er skuffet over fengslingen, noe som kom til uttrykk ved at han påkjærte kjennelsen, sier advokat Henrik Boehlke, som forsvarer Angelil.

Første gang

Også Jervan (41) som er sjef for et av Elteks datterselskaper, må belage seg på fire innesperrede uker, med mindre Borgarting lagmannsrett velger å konkludere med noe annet.

Det er første gang i norsk rettshistorie at siktede varetektsfengsles i en sak som dreier seg om ulovlig innsidehandel. Strafferammen for brudd på denne lovbestemmelsen er seks års fengsel. Angelil og Jervan erkjenner ikke straffskyld.

Det var torsdag i forrige uke at det ble kjent at de to er siktet for misbruk av innsideinformasjon. Økokrim ransasket boligene deres, og det ble gjort beslag på Elteks hovedkvarter utenfor Drammen. Økokrim mente det kunne være fare for bevisforspillelse dersom de to slapp fri.

Uforstående

Jervans forsvarer, advokat Audun Gjøstein, sier Jervan stiller seg uforstående til fengslingen. Advokaten mener det ikke er snakk om bevisforspillelse i en sak som ligger fire og et halvt år tilbake i tid.

Økokrims politiadvokat Hans Christian Koss vil ikke kommentere saken.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.