ARKIVNYHETER

Elteco solgt

Anders J. Steensen
14. mars 2011 - 11:06

Rune Frønes, Gunnar Lundsholt og Svein Holla signert avtalen om å selge samtlige utestående aksjer i Elteco til Addtech Energy & Equipment, et forretningsområde i svenske Addtech Group. Elteco vil bli en del av forretningsenheten Energy Supply.

Overtakelsen finner sted 1. april 2011 etter at godkjenning er gitt fra de aktuelle myndigheter.

Ingen endring

Etter oppkjøpet vil Elteco, som alle de andre selskapene under Addtech-paraplyen, drive videre svært selvstendig. Elteco vil fortsatt ha tilholdssted i Porsgrunn, og ledelsen og de ansatte vil bli som før.

–Vi vil ikke merke noen forskjell i den daglige driften, sier avtroppende styreformann Rune Frønes. Vi kommer imidlertid til å satse offensivt for å ta markedsandeler, og vi skal ansette flere folk. Disse skal vi ansette med base i Porsgrunn, sier Frønes.

Langsiktig invetesring

Addtech er et teknologikonsern som utvikler og selger high-tech komponenter og systemer til industribedrifter og tjenesteytende næringer i Norden. Konsernet har en årlig omsetning på litt over 4 milliarder svenske kroner og har ca 1500 ansatte. Addtech har en over hundreårig historie, og jobber med langsiktige perspektiver. – Vi kjøper lønnsomme selskaper for å la dem drive videre, ikke for å selge, sier Åke Dahrfeldt, Business area manager i Addtech Energy & Equipment.Addtech består av rundt 100 operative selskaper som alle har som målsetting å være ledende i sine nisjer. Selskapene blir holdt sammen av en bedriftskultur hvor nærhet til kunden og teknisk kompetanse er sentrale begreper, og der fleksibiliteten til et lite firma er kombinert med bredt nettverk og solide finansielle ressurser fra konsernet. Addtech er store i Sverige, mens engasjementet i Norge foreløpig er begrenset. Vi ser imidlertid store muligheter for vekst i Norge, sier Dahrfeldt.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.