INDUSTRI

Elon Musk vil gjøre det. Nå hiver også Airbus seg på

Vil levere bredbånd til verden fra satellitter.

Airbus og selskapet OneWeb planlegger å bygge 900 satellitter på under 150 kg hver, som skal sørge for internett til steder som i dag har dårlig dekning.
Airbus og selskapet OneWeb planlegger å bygge 900 satellitter på under 150 kg hver, som skal sørge for internett til steder som i dag har dårlig dekning. Bilde: OneWeb
Øyvind LieØyvind LieJournalist
16. juni 2015 - 08:51

Airbus skal produsere 900 satellitter for selskapet OneWeb, som vil levere internet til steder som i dag har dårlig dekning.

I første omgang skal over 600 satellitter skytes opp, mens resten skal holdes som reserver, skriver BBC.

Strømlinjeformet produksjon

Satellittene, som skal gå i relativt lav bane rundt jorden, vil gi mer enn 10 terabit/sekund med ny kapasitet, skriver selskapet i en pressemelding.

Vekten på satellittene bliir ifølge OneWeb under 150 kg. Produksjonen skal etter planen strømlinjeformes slik at det kan lages flere satellitter per dag.

«Dette vil redefinere kostnadsstrukturen for satellittproduksjon, og gjøre det mulig å utvikle romfartsreleatert teknologi», skriver selskapet i en uttalelse.

Ifølge BBC håper OneWeb at de skal koste under en halv million dollar per enhet.

Les også: Den unike satellitten heiste solseilet

Konkurrer med Elon Musk

Airbus planlegger å lage de første ti av satellittene på sin fabrikk i Toulouse, mens fullskalaproduksjonen skal skje på en egen fabrikk i USA.

Sattelittene skal etter planen skytes opp fra 2018, og målet er å få tjenesten opp å stå i 2019.

Tjenesten vil bli en konkurrent til Tesla-grunder Elon Musks romrakettselskap SpaceX' planer om å bruke nettopp lavtflygende satellitter for å levere internettjenester.

Les også: Snart skal de skyte opp satellitter fra kampfly

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.