INDUSTRI

Elkem-sjefen slutter på dagen

Michael Koenig slutter på dagen som konsernsjef i metall- og materialprodusenten Elkem. – Veldig spesielt, kommenterer storaksjonær Jan Petter Sissner.

Michael Koenig gir seg som konsernsjef i Elkem.
Michael Koenig gir seg som konsernsjef i Elkem. Foto: Annika Byrde/NTB
1. juli 2021 - 07:24

– Jeg forlater nå Elkem for å søke nye eventyr. Den kommende konsernsjefen blir del av et sterkt selskap med en stor framtid, sier Michel Koenig.

Han begynte i jobben høsten 2019. Da kom han fra jobben fra jobben som administrerende direktør i China National Bluestar.

Helge Aasen blir midlertidig konsernsjef, men sier at han ikke vil overta stillingen permanent. Han var konsernsjef fra 2009 til 2019 og har hatt ulike stillinger og verv i bedriften siden 1990.

– Vi takker Michael for å ha tjent Elkem i nøkkelroller i nesten fem år. Først som styreleder og deretter som administrerende direktør, sier styreleder Hao Zhigang.

Sissener ber om forklaring

Forvalter Jan Petter Sissener stusser over nyheten om at sjefen i Elkem går på dagen og vil ha en forklaring.

– Jeg kjenner ikke til detaljene, men jeg synes dette virker veldig spesielt. Markedet trenger og fortjener en forklaring, sier Sissener til Dagens Næringsliv.

Hans fond Sissener Canopus eier én million aksjer i Elkem.

6800 ansatte over hele verden

Elkem er en av verdens ledende produsenter av silisium og silikonprodukter. Selskapet har 6800 ansatte verden over, men har hovedkontor i Oslo og er notert på Oslo Børs.

Kinesiske China National Bluestar er største eier med 52,9 prosent i selskapet, som har en markedsverdi på 20 milliarder kroner.

Konsernsjef i Equinor Anders Opedal på Troll A-plattformen.
Les også

Equinor har inngått gigantisk gassavtale

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.