NYHETSBREV

Eliaden bør bli årets viktigste møteplass

Eliaden bør bli årets viktigste møteplass for norsk industri.

Stein Altern
23. okt. 2015 - 06:15
Vis mer

Arrangørene av Eliaden 2016 ønsker å skape et av landets viktigste messe- og konferanseprogram for elektro- og automatiseringsfagfolk fra industrien. Derfor er landsforeningen Norsk Industri og bransjeforeningen Ifea aktivt med i opplegget av konferanseprogram og faglig utforming av Eliaden i 2016.

Les: Nordlendingene sviktet oljesatsing

Fagkonferanser

Helt siden oppstarten av fagmessen Eliaden i 1984 har arrangørene hatt oppmerksomheten på elektriske installasjoner og IKT-installasjoner i bygninger. Denne delen av Eliaden utvikles videre i 2016 og suppleres av utstillere og arrangementer innfor både elkraftforsyning og industrielle anlegg. Eliaden 2016 arrangeres i dagene 31. mai til 2. juni på Norges Varemesse på Lillestrøm.

Sentrale bransjeforeninger i Norge legger noen av sine viktigste fagkonferanser til Eliaden 2016. Hensikten med dette er å gi gode faglige tilbud til de besøkende og skape en interessant arena for de besøkende. På Eliaden 2016 vil alle lett kunne kombinere faglige begivenheter og møter med leverandører og utstillere. Arrangørene har allerede registrert en rekordstor interesse blant utstillere for å delta på Eliaden 2016. Mer enn 50 % av utstillingsarealet på 12 000 kvadratmeter er allerede utleid.

Les: Eliaden sikter mot vekst men innen automatisering sitter flere på gjerdet

Automatiseringsforum

Ifea arrangerer sitt Automatiseringsforum under Eliaden og samarbeider tett med system- og utstyrsleverandører innenfor automatiseringsområdet for å spre kunnskap om nye produkter. Ifea ønsker også å dele erfaringer fra industrianlegg som er i drift. Under fagmessen 1. juni neste år vil Ifea dele ut Automatiseringsprisen for 2016. Den tildeles bedrifter eller fagmiljøer som har bidratt til å realisere spennende prosjekter og å takle nye utfordringer innenfor området automatisering i industrien.

Det sterke engasjementet fra Norsk Industri gjør at Eliaden 2016 vil bli et tilbud til flere deler av den norske industrien enn tidligere. Konferanseprogrammet vil rette seg inn mot både landbasert prosessindustri og industriaktiviteter knyttet til maritim sektor og operasjoner innenfor olje og gass. Arrangøren av Eliaden 2016 registrerer stor interesse blant norske leverandørbedrifter for dette faglige konseptet. Derfor hviler det et stort ansvar på de aktuelle bransjeforeningene som står bak Eliaden. De må nå innfri bedriftenes forventninger til spennende programmer under konferansene.

Les: Vil ha mer trøkk på Eliaden

Grønt skifte for industri

Det norske fagmiljøet innenfor elektroteknikk og automatisering står midt i linjen for det industrielle grønne skiftet for vår industri. Produksjon, distribusjon og forbruk av miljøvennlig elkraft er viktig for en bærekraftig industriutvikling. Samtidig står automatiseringsmiljøene sentralt i arbeidet med styring, kontroll og regulering av industriprosesser. De skal også bidra til å redusere skadelige utslipp, forhindre farlige situasjoner for mennesker og materielle verdier og anvende ressurser på riktigste måte. Dette får du vite mer om under Eliaden 2016 eller ved å følge med på www.eliaden.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.