ARBEIDSLIV

Eliaden ble Elendiaden

God uttelling for flere av utstillerne og vellykkede energiseminarer reddet imidlertid Eliaden 2002 fra å floppe helt.

Arrangøren Elektroforum la opp til et nytt arrangement med nytt innhold på nytt sted - Exporama på Hellerudsletta nord for Oslo. Lista ble lagt høyt og utfordringene var mange. Hovedmålet var å dekke hele bransjen med alle elementer i den totale verdikjeden. Dørene ble åpnet for publikum for å vise hvordan elektro- og automatiseringsbransjen bidrar til samfunnsmessig verdiskaping. Elektroforum trodde på minst like mange besøkende som i 2000.

Nå er fasiten klar: På den negative siden er langt færre utstillere og besøkende, mislykket publikumssatsing, fraværende energibransje, få fra lysbransjen, mugne automatiseringsutstillere og halvfullt sirkustelt under de sosiale arrangementene.

Det positive er at opplegget i teltet var godt gjennomført og ga høy stemning. Utstillerne fra elektrobransjen er svært fornøyde, og flere av utstillerne fikk mange ledetråder. Messegeneral Rune Marki er tilfreds. - Mitt hovedinntrykk er at vi har truffet veldig bra, selv om publikum sviktet og vi fikk blandede tilbakemeldinger fra utstillerne i hall 2, automatiseringshallen, sier Marki.

Flere flopper

- Dette den dårligste Eliaden jeg har vært med på, sier markedssjef for industrisektoren ved Kongsberg Simrad, Trond B. Jakobsen. Selskapet stiller ikke ut på Eliaden 2004 hvis ikke automatiseringsbransjen får mer oppmerksomhet og arrangementet flyttes fra Hellerudsletta til et mer sentralt sted. Mange andre automatiseringsutstillere krever de samme endringene.

Marki svarer at arrangørene vil vurdere hva som kan gjøres for å bedre opplegget for bransjen til neste Eliade. Om også den vil bli arrangert på Hellerudsletta eller flyttes til Norges Varemesse på Lillestrøm, er ennå for tidlig å si, men det vil bli grundig vurdert, ifølge Marki.

Lørdagsåpent for publikum får strykkarakter. Bare 248 besøkende ble registrert. Likevel ønsker ikke Marki å gi opp publikumsdelen. Ny vinklinger for å appelere til ungdom under utdanning vil bli diskutert.

Dårlig toalettkapasitet, restaurantkøer og trøbbel med utkjøringene fra parkeringsplassen skapte også misnøye. Marki innrømmer at det er rom for forbedringer når det gjelder logistikken. Men pendlebussene til Gardermoen og Lillestrøm fungerte greit, og det var nok av drosjer tilgjengelig.

Lite energi

Arrangøren vil forsøke å få energisektoren sterkere med på neste messe i 2004. Et energipolitisk seminar på årets Eliade ledet av Kjell Opseth trakk bare 35 tilhørere.

- Måling, styring og energiovervåking har stor betydning for å redusere energiforbruket i landet. Både elektro- og automatiseringsbransjen må stå samlet og gjennomføre en kjempedugnad for å fremme dette. Nå skal vi lytte til tilbakemeldingene og la dette legge grunnen for arbeidet med neste Eliade. Prosjektet starter allerede ved utgangen av november i år, sier han.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.