Eliaden 2014 går for flere nyheter og korte gratis-seminarer

Utstillingen blir gjennomført i Lillestrøm 2.-5. juni neste år.

Elektronikkbransjen stiller med eget torg på Eliaden 2014.
Elektronikkbransjen stiller med eget torg på Eliaden 2014. Bilde: John Petter Reinertsen

Endringer i utstillinger

Det skjer endringer i det norske messelandskapet. Dette inkluderer industriell automatisering. Olje- og gassindustrien fikk en ny blomst på sensommeren, ONS Norway.

Det har vært stille fra PEA-messen, som sist ble arrangert høsten 2011. Ifølge nettsiden til arrangøren, NPG, var det planlagt en runde i år, men i skrivende stund er det ingen konkret informasjon om en ny utstilling.

Industridagene, som tidligere ble arrangert hvert fjerde år, skulle etter planen stått på plakaten i 2014. Ifølge Elisabeth Schulze hos Norges Varemesse er utstillingen lagt på is. Hun legger til at flere utstillere fra Industridagene vil dukke opp på messen Mat og emballasje (4.-6. februar 2014).

Konturene begynner å ta form. Ifølge prosjektdirektør Nils-Erik Magnell hos Eliaden 2014, er de besøkende på Eliaden mest opptatt av nye produkter og løsninger.

Faglige seminarer

Det er mange som etterspør metoder og praktiske råd for bruk og installasjon av produktene.

- Vi oppfordrer utstillerne til å legge vekt på nyheter og praktiske løsninger, sier han.

Utstillerkontakt Svein Hjelmås forteller at det neste år blir en endring i seminartilbudet. Messen legger opp til korte, høyaktuelle gratisseminarer, med søkelys på nyheter, ny teknologi og løsninger. Det skal gjøre det lettere for de besøkende å få med seg både seminarer og utstillinger.

Skal øke kompetansenivået

Hjelmås opplyser at utstillerne blir oppfordret til å bidra med aktuelle tema. Det trenger ikke være produktrelaterte seminarer. Men det er nødvendig at de er faglig gode og bidrar til å øke kompetansenivået hos deltagerne.

- Utstillerne som gjennomfører slike seminarer får profilert seg bedre ved å sette søkelyset på fag og kompetanse, enn kun ved å presentere egne produkter, sier utstillerkontakten.

Førstemann til mølla

Nils-Erik Magnell hos Eliaden oppfordrer utstillerne til å legge større vekt på nyheter og løsninger.
Nils-Erik Magnell hos Eliaden oppfordrer utstillerne til å legge større vekt på nyheter og løsninger. John Petter Reinertsen
 

Han forklarer at utstillingen rigger til seminarlokaler i nærheten avmesseområdet, slik at det blir enklere å få flere besøkende til å delta. Det er begrenset med plass. Førstemann til mølla får først male. Seminarene skal være på 30-45 minutter. Hjelmås mener det skal være mulig for alle å finne noe av interesse.

Elektronikkbransjen flyttet inn på Eliaden i 2012. Ifølge styremedlem i Elektronikk Industri Foreningen (EIF), Henning Røed, samles elektronikkgjengen på et eget torg på Eliaden 2014. EIF favner nå både importører, produsenter og utviklere.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.