IKT

Elektroniske bøker

3. aug. 2000 - 17:32

Ikke før hadde Microsoft lansert den nye PocketPC, så er Aschehoug i samarbeid med Nordli, HP, Microsoft og Andersen Consulting klar med elektroniske bøker. I første omgang vil fem romaner og en novellesamling være tilgjengelig fra norske forfattere, men i løpet av kort tid kommer det en rekke nye titler både på norsk og engelsk.

Å lese bøker på en liten lomme-PC blir nok en stor overgang for de fleste, men samtidig en meget hensiktsmessig måte å bringe med seg underholdning på. Fordelen med Microsofts programvare for å lese bøker er at bokstavene blir meget gode på skjermen. Ved å utnytte fargepunktene som utgjør hvert enkelt punkt på skjermen skaper de en god oppløsning.

Dessverre blir ikke elektroniske bøker billigere. Selv om slike filer er mye billigere å produsere, hindrer bransjeavtalen at bøkene blir rimeligere. De vil koste det samme som paperback-utgavene. HP benytter imidlertid anledningen til å halvere prisene på sin nye Jornada 540. I en kort periode vil de som kjøper HP-modellene sammen med det nye boktilbudet spare omkring 3000 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.