PRODUKSJON

Elektronisk fabrikkdetektiv

24. sep. 2001 - 10:45

Prosessdatabasen iHistorian markerer Intellutions inntreden på markedet for produkter som kan samle inn, lagre og presentere data fra et antall kilder for en hel fabrikk eller større produksjonsprosess – såkalte Plant-wide systemer.

Slike prosessdatabaser fungerer som sentrale lagringssted for alle aspekter av produksjon – fra sporing av råvarer før produksjonen starter til lasting og utsendelse av ferdige produkter. De fungerer som verktøy for anvendelser som kan omforme produksjonsdata til verdifull forretningsmessig informasjon.

Kjerneprodukt

Intellution ser på iHistorian som kjernen i en ny type verktøy som er designet for å møte de økende behov for informasjon for både produksjonspersonell og administrasjon. Disse nye verktøyene har skapt et helt nytt fagfelt; Plant Intelligence, eller produksjonsetteretning .

–Kunder i alle bransjer har uttrykt behov for innsamling og lagring av data fra nærmest alle aspekter av produksjon og prosess. iHistorian tilbyr ønsket funksjonalitet og ytelse på en kostnadseffektiv måte, og fungerer samtidig som en plattform for et antall anvendelser som setter opp relasjoner mellom forretningsprosesser og produksjonsdata, sier Intellution-direktør Robert Yeager.

Arkiverer produksjonsdata

iHistorian representerer også det neste steget i firmaets eManufacturing strategi – helelektronisk produksjon. Databasen fungerer som et omfattende arkiv for alle typer produksjonsdata. Analyse- og visualiseringsverktøy kan installeres for å trekke ut, tolke og presentere data som er realtert til den forretningsmessige delen i fabrikkdriften.

Statistikk for bruk av produksjonsutstyr, ikke planlagte produksjonsstopper og andre avslørende analyser kan hentes rett fra datakilden. I praksis kan programvaren både forbedre drift og gi bedre innsikt i alle produksjonsaktivitene i hele organisasjonen, ifølge den norske representanten Novotek.

Prosessdatabasen kan samle inn data fra 100.000 prosessignaler per server. 20.000 målinger kan samles inn per sekund med et millisekunds oppløsning. Data kan presenteres i flere ulike formater som prosessverdier, diskrete verdier eller strenger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.