Elektrojobben i Jobergtunnelen er ute på anbud

Vegvesenet fortsetter å lyse ut elektrojobber. Denne gangen gjelder det Jobergtunnelen i Hardanger. Anbudsfristen er satt til 29. september.

Slik vil den søndre portalen til Jobergtunnelen se ut neste sommer. Den som vil utføre elektromontasjen i tunnelen, må gi anbud innen 29. september.
Slik vil den søndre portalen til Jobergtunnelen se ut neste sommer. Den som vil utføre elektromontasjen i tunnelen, må gi anbud innen 29. september. Bilde: Statens vegvesen
27. juli 2016 - 15:50

Jobergtunnelen er en 2,1 km lang rassikringstunnel som skal inngå i riksveg 13 i Granvin kommune. Den leder vegen utenom en strekning langs Granvinsvatnet hvor det har gått mange steinsprang.

Elektrojobben omfatter både tunnelen og tilstøtende veger. Den som får kontrakten skal blant annet levere og montere 4 tavler, 375 tunnellysarmaturer, 28 veglysmaster i dagen, 8 vifter, 13 nødstasjoner, 25 innvendig belyst skilt, 17,2 km sterkstrømkabler og 7,65 km andre kabler.

Prosjekterteringen av elektroinstallasjonene er utført av Statens vegvesen i egenregi.

Frist for ferdigstillelse er satt til 15. juni neste år. Tunnelen åpnes for trafikk måneden etter.

Et arbeidsfellesskap mellom Bertelsen & Garpestad og det tsjekkiske firmaet Metrostav har hovedentreprisen. Det gjenstår ikke mange meter å drive. Gjennomslag er ventet en av de første dagene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.