ARBEIDSLIV

Elektroforsøk med ingeniørspirer

Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
21. feb. 2003 - 08:56

Høgskolen i Telemark (HiT), Avdeling for Teknologiske Fag fikk godkjent de spesialtilpassede studieplanene i 2002 og er allerede godt i gang med første semester.

Tilbudet innebærer at studentene med fagbrev sparer ett studieår. Så langt viser studentene ifølge skolens ledelse oppsiktsvekkende gode resultater: Yrkesfagstudentene gjør det markert bedre enn de ordinære forkursstudentene i alle fag. Det gjelder også matematikkfag som mange akademikere bruker som det viktigste argumentet for at bare teoretikere bør rekrutteres til høyskoler og universitet.

Viktige samarbeidspartnere

H iT har fått med seg viktige næringspolitiske samarbeidspartnere på dette nye tilbudet. Både Nelfo, EBL, TBL, PIL og Elbus er med på å tilrettelegge studiet, samarbeide om prosjekter og markedsføre tilbudet. Nelfo håper tilbudet kan bli permanent for fagarbeidere som ønsker en høyere teoretisk utdanning. Rekrutteringsmessig åpner det for langt større tilgang til høyere teknisk utdanning. Gjøres ordningen permanent, får studentene anledning til å komme inn på spesialtilpassede utdanninger ved landets høyskoler. Da vil vi i framtida kunne utdanne dobbelt så mange teknologer på ingeniørnivå som vi gjør i dag, mener Nelfo.

36 lærevillige studenter

Ifølge lærere på høyskolen er studentene motiverte, de møter opp på forelesninger og øvingstimer og gjennomfører oppgaver og lab bra.

I en undersøkelse gjennomført blant studentene i forsøksklassen, fremhever studentene selv muligheten til å korte ned studietiden med ett år som et viktig argument for at de søkte seg til Porsgrunn. Studentene legger heller ikke skjul på at høstsemesteret har vært tøft med krav om full innsats hele veien. Alle skryter av tilbudet med bærbar PC, god fagmessig tilrettelegging og tett oppfølging fra skolens side.

Tar opp nye studenter

Forsøket går over to inntaksperioder og høyskolen tar inn nye studenter høsten 2003. Studieretningene som tilbys er elkraft, elektronikk, og IT/automatisering. Søkere må ha relevant fagbrev for studieretningen som søkes, men det er åpning for individuell vurdering for søkere over 25 år.

Mer informasjon om studiet samt søknadsskjema finnes på www-pors.hit.no/tf/nyheter/elektro_yrkes.htm.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.