ARKIVNYHETER

Elektro og SRO på Tinnsjøvegen er ute

Vegvesenet vil ha pris på elektro- og SRO-installasjoner i Jønjiljotunnelen (på bildet) og Presturatunnelen. Anbudsfrist for begge oppdragene er 13. mai.
Vegvesenet vil ha pris på elektro- og SRO-installasjoner i Jønjiljotunnelen (på bildet) og Presturatunnelen. Anbudsfrist for begge oppdragene er 13. mai. Bilde: Ruth Gunnlaug Haug, Statens vegvesen
18. mars 2011 - 15:37

Fylkesveg 37, Tinnsjøvegen følger vestsiden av innsjøen den er oppkalt etter. Den ble åpnet i 1992. De to tunnelene som inngår i vegen, Presturatunnelen (1 370 meter) og Jønjiljotunnelen (760 meter) har behov for oppgradering.

Mesta skal utføre anleggsarbeidet i tunnelene. Elektro og SRO er delt på to entrepriser, men anbudsfristene går ut samme dag og samme klokkeslett for begge to.

Elektroentreprisen omfatter blant annet 800 tunnelarmaturer, nesten 50 km kabler, 3 UPS-anlegg og 4 vifter. SRO-entreprisen omfatter hovedsentral og undersentraler, 25 nødstasjoner og 4 overvåkningskameraer.

I forbindelsen med oppgraderingen blir Tinnsjøvegen stengt for gjennomkjøring. Mens arbeidet pågår blir en skolebuss sluppet gjennom morgen og ettermiddag. Andre kjøretøyer slipper ikke gjennom uten blålys.

Stengingen skjer allerede 3. påskedag, men elektro- og SRO-installasjonene begynner ikke før i august. Inntil dette arbeidet er avsluttet blir ikke tunnelen gjenåpnet for vanlig trafikk. Fristen for ferdigstillelse er satt til 31. oktober.



Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.