INDUSTRI

Elbilsalget går tregt i USA

Barack Obama klarer ikke å oppfylle sitt løfte.

Elbiler er foreløpig ingen hit i USA.
Elbiler er foreløpig ingen hit i USA. Bilde: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
NTB NTB NTB
24. mai 2015 - 09:11

President Barack Obama lovet i 2009 at det skulle være 1 million elbiler og ladbare hybridbiler på amerikanske veier innen 2015, men dette løftet er langt fra oppfylt.

Amerikanske bilkjøpere har vist skuffende liten interesse for elbiler og ladbare hybridbiler, og amerikanske myndigheter har heller ikke gått foran med et godt eksempel i sine innkjøp, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

Les også: Elbiler kastes ut av kollektivfelt i Oslo

Tre prosent

Siden Obama ga sitt løfte er det solgt i underkant av 287.000 biler av denne typen til amerikanske forbrukere, og det tilsvarer bare 3 prosent av alle biler som er solgt i perioden.

Amerikanske myndigheter kjøpt selv inn under 25.000 slike biler, noe som utgjorde rundt 7 prosent av alle biler som ble kjøpt inn av dem.

Les også: Denne Golfen har rallymotor og to elmotorer

Norge foran

Til sammen utgjør dette under en tredel av den millionen med elbiler og ladbare hybridbiler som Obama lovet å få på veien for fem år siden.

I Norge er det til sammenligning solgt godt over 50.000 biler av denne typen de siste årene, og en stadig større andel av bilene som selges her i landet, kan nå gå på strøm.

Les også: Bli med inn i denne helt unike Tesla-en

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.