SAMFERDSEL

Elbil i kollektivfeltene

9. apr. 2003 - 08:00

Ledelsen i Samferdselsdepartementet har skåret igjennom i saken om elbilers adgang til kollektivfelt. Vegdirektoratet er skeptisk og vil bare strekke seg til lokal utprøving.

Opprinnelig foreslo direktoratet at et lite antall kollektivfelt på ulike steder i landet skulle åpnes for elbiler i en prøveperiode på to år.

Mange elbileiere har trodd at det allerede var lov å kjøre i kollektivfeltene, og flere har måttet betale 3000 sure kroner i bot.

Misforståelsen skyldtes at samferdselsminister Skogsholm foreslo dette tiltaket i forbindelse med at Think hadde store problemer i fjor, men tiltaket er ikke gjennomført.

- Vi har bestemt at alle kollektivfelt i Oslo og Akershus, med unntak av noen med spesielle begrensninger, slik som Bygdø alle, skal åpnes for elbiler, forteller statssekretær Alfred Bjørlo.

Region Øst stilte seg positive til tiltaket i høringsuttalelsen, mens de lokale veimyndighetene i Stavanger gikk mot.

Så snart de nye skiltene er klare i løpet av noen uker, kan elbilene suse forbi køen. Om noen vurderer å kjøpe en tiseters buss for å få tilgang til kollektivfeltet, kan de heller lese om et godt, norskprodusert og miljøvennlig alternativ på: www.think.no

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.