SAMFERDSEL

Ekte jentebil fra Volvo

8. mars 2003 - 08:12

En gruppe er i full gang med å utvikle et konsept med navnet MCC - My Concept Car.

I fjor ble tankene og de første skissene presentert for Volvo-sjef Hans-Olov Olsson og for ledergruppen, som likte det de så. Prosjektet fikk grønt lys.

Selvsagt henvender Volvo seg, akkurat som i resten av virksomheten, til kunder som krever noe ekstra.

- Kvinner og menn prioriterer forskjellig, derfor er det bare jenter i prosjektet, sier Eva-Lisa Andersson, som er sivilingeniør på Volvo Produktutvikling.

Internt i Volvo oppfattes konseptbilen som et godt eksempel på forandringsarbeid: En annen måte å tenke på, i nye baner og med andre prioriteringer.

- Vi har hentet kunnskap og idéer fra flere hundre kvinner i Volvo og får utrolig støtte fra dem. Stort sett alle, både menn og kvinner som vi møter i hverdagen, er utrolig engasjert i konseptet, sier sivilingeniør Elna Holmberg i Volvo Chassisutvikling.

Men bilindustrien er tradisjonelt et mannsdominert miljø. Å gå på tvers mot gamle strukturer er ikke alltid smertefritt.

- Selvsagt støter vi på hindringer, sier sivilingeniør Camilla Palmertz på Volvo Konseptutvikling. Det finnes en del som har vanskelig for å tenke nytt. Men på den annen side er det oppfriskende og en del av forandringsarbeidet i Volvo.

Hvordan den nye konseptbilen kommer til å se ut og hva den inneholder, er foreløpig en vel bevart hemmelighet. Alle nysgjerrige må smøre seg med tålmodighet til neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.