DATATELE

Ekstrem vekst i informasjonsmengde

REKORDMYE: 988 milliarder gigabytes er ufattelig mye data! Dersom dette skulle lagres på papir ville dette ha tilsvart 72 stabler av den siste Harry Potter-boken, fra jorden til solen.
REKORDMYE: 988 milliarder gigabytes er ufattelig mye data! Dersom dette skulle lagres på papir ville dette ha tilsvart 72 stabler av den siste Harry Potter-boken, fra jorden til solen. Bilde: EMC
Trond Heggelund
16. mars 2007 - 12:57
Vis mer

Dette viser en fersk rapport utført av det internasjonale analyseselskapet IDC.

De har regnet på hvor mye digital informasjon som vil skapes i årene som kommer.

Rapporten konkluderer med at mens vi i fjor opprettet, hentet frem og reproduserte 161 milliarder gigabytes digital informasjon, vil denne mengden mer enn seksdobles i løpet av tre år.

Ufattelige datamengder

988 milliarder gigabytes tilsvarer 988 exabytes, eller opp mot én zettabyte. Dette er mengder som det er vanskelig å forestille seg.

Dersom all denne digitale informasjonen skulle lagres på papir ville dette ha tilsvart 72 stabler av den siste Harry Potter-boken, fra jorden til solen.

Kopierer mer enn vi kan lagre...

Rapporten viser dessuten at vi i 2007, for første gang i historien, produserer og kopierer mer digital informasjon enn det finnes lagringskapasitet til i verden.

filmdelingsnettstedet YouTube, som ikke fantes for bare et par år siden, gjøres det nå 100 millioner oppslag hver eneste dag.

Brukergenerert

I tillegg deles mer enn én milliard musikkfiler via internett hver dag.

I 2010 vil hele 70 prosent av all digital informasjon produseres av individer, samtidig som organisasjoner vil håndtere og stå ansvarlig for hele 85 prosent av all verdens informasjon.

Økende behov for lagring

Organisasjoner vil få et stadig økende behov for lagringskapasitet.

Ansatte vil lagre mer og mer på jobb-PCen eller i bedriftens datasystemer, samtidig som forretningsapplikasjoner genererer mer og mer digital informasjon.

- En smart investering for fremtiden vil være å ta høyde for morgendagens lagringsbehov når man anskaffer nye lagringsenheter i dag, sier Arne Aashildrød.

Han er forretningsutvikler og partneransvarlig i EMC Norge, som er en leverandør av løsninger for informasjonshåndtering.

Les rapporten selv

Her kan du laste ned den fullstendige rapporten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.