PRODUKSJON

Ekstra pålitelig

Systemet utfører prosesskontroll- og sikkerhetsfunksjoner for prosesskritiske industrielle anvendelser. Den firedobbelt redundante hovedprosessoren skal utvide systemets fleksibilitet, øke diagnosemulighetene og forbedre feiltoleransen for kritiske anvendelser. Konfigureringsdata kan lastes ned i et Flash-minne.

Systemet er godkjent av TÜV for sikkerhetsintegreringsnivå (SIL) 1 til SIL 3 i henhold til sikkerhetsstandarden IEC 61508. SIL 3-kravene møtes selv med et enkelt prosessorkort.

Bruksområdene er i brann- og gassystemer, kjelstyring, rørledningssystem, til turbin- og kompressorbeskyttelse, prosessbeskyttelse og nødavstenging, og som høyintegrert prosessbeskyttelse.

– Stadig mer avansert teknologi brukes i utviklingen av den industrielle verden. Det stiller nye krav til pålitelige sikkerhetssystemer for å beskytte mennesker, miljø og utstyr, sier Geir Myhre, prosjektleder i Honeywell.

FSC er en del av sikkerhets- og automatiseringssystemet på Essos oljeplattformer Jotun A+B. og skal tas i bruk på Statoils Kvitebjørn-plattform som en integrert del i styresystemet PlantScape.

Les mer om: