ARKIVNYHETER

Eksportvekst for fastlandsindustrien

Ragnar Brekke
19. okt. 2010 - 10:14
Vareeksporten i september var sterk og kun september i 2007 hadde høyere eksportverdi.

For de øvrige industrivarene er det moderat vekst, med blant annet en gledelig fremgang for møbler, instrumenter og papirvarer, melder Norsk Industri. Eksporten av maskiner og utstyr er fortsatt lavere enn fjoråret på grunn av mindre skipsbygging i Kina og Korea og dermed lavere eksport av skipsutstyr.

Korea har for øvrig så vidt passert Kina og er nå etter årets ni første måneder det åttende viktigste eksportmarkedet for norske bedrifter. Sverige er det viktigste markedet i 2010 foran USA og Tyskland.

13 av regionene har tosifret vekst i eksporten i september i år sammenlignet med i fjor anført av Finmark (88,4%), Sogn (57,7%) og Møre (53,9%) med svært sterk vekst i september måned. Bakgrunnen for den sterke veksten i de tre fylkene er økt eksport fra bergverk, metaller, silisium til solceller og fiskeprodukter.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.