ARBEIDSLIV

Eksportrådet legger ned utekontorer

De fire kontorene ligger i København, Stockholm, Abu Dhabi og Jakarta.

– Vi har gjennom flere år kuttet ned på virksomheten i Norge og effektivisert driften ved alle kontorene i utlandet. Nå er vi kommet til et punkt der nedleggelser ikke lenger er til å unngå, sier styreleder Kaci Kullmann Five i en pressemelding etter styremøtet i Eksportrådet 12. desember.

For delvis å kompensere reduserte bevilgninger har styret har lagt opp til en sterk økning i inntjening fra næringslivet. Både administrasjonen og styret vil måtte følge den økonomiske utviklingen for Eksportrådet tettere enn normalt gjennom 2001. Styret vil ikke utelukke at det kan bli behov for ytterligere kutt i løpet av året, men vil arbeide aktivt for å unngå en slik situasjon.

Norges andel av utenrikshandelen har gått ned med 20 prosent i løpet av de siste 20 årene, og denne trenden ser ut til å forsterkes.

– Dette skulle tilsi at eksportfremme burde bli en stadig viktigere oppgave. I stedet opplever vi at budsjettene kuttes år for år. Dette er svært uheldig for norsk næringsliv, sier Eksportrådets styreleder.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.