NYHETSBREV

Eksplosjonssikre og modulbaserte terminaler

Eneste fjernterminalen på markedet med visuell alarm

22. juli 2014 - 07:00

Økt anleggssikkerhet og optimert produktivitet ligger bak utviklingen av Eatons nye generasjon av MTL GECMA fjernterminaler for eksplosjonsfarlige områder.

Godkjent for Ex-soner

Den nye MTL GECMA RT har et modulært design og er bygget på den nyeste tilgjengelige teknologien. Fjernterminalen tilbyr sikkerhet for produkter som benyttes i Ex-soner i olje og gass anlegg, farmasøytisk industri og kjemisk industri, og gjør operatører i stand til å redusere driftskostnader, optimere produktiviteten og øke anleggssikkerheten.

Fem moduler

MTL GECMA RT består av fem elektroniske moduler; dataskjerm, strømforsyning, kommunikasjonsmoduler, tastatur og mus. Det er av vesentlig betydning av modulene er individuelt Ex-sertifisert i henhold til krav for Sone 1. Dette betyr at oppgraderinger og reparasjoner av eksisterende installasjoner er raskt og enkelt, noe som medfører spart tid og minimerer dyrt vedlikehold og nedetid. Tradisjonelt har hele enheten måttet demonteres utenfor anlegget, men nå kan individuelle moduler skiftes på stedet.

Kabelvern unødvendig

Dataoverføringen går på egensikker kabel som ikke trenger ekstra kabelvern. Brukeren kan spesifisere rthernet kobberkabel eller fiberoptisk kabel mellom kontrollrommet og fjernterminalen. Dette gir en vesentlig besparelse på kabelkostnaden.

For det andre har terminalen en visuell alarm for umiddelbart å varsle operatøren om feil på systemet. Alarmsystemet sjekker korrekt dataoverføring til skjermen i sann tid og varsler operatøren med en blinkende rød lampe som gjør dem i stand til umiddelbart å korrigere problemet. MTL GECMA RT er den eneste fjernterminalen på markedet med en visuell alarm – andre terminalskjermer vil typisk fryse om det oppstår en systemfeil.

Full HD

MTL GECMA RT fjernterminaler er tilgjengelig i størrelser fra 19 til 24 tommer, med full HD-versjoner i 22 og 24 tommer. For å sikre best lesbarhet benytter terminalene optisk binding og LED-baklys som gir et høyoppløst bilde og lav energiomsetning.

USB-grensesnittet sikrer at terminalen kan kobles til andre enheter som skannere, skrivere eller annet periferiutstyr som etter hvert vil komme på markedet. MTL GECMA RT støtter også WLAN og Bluetooth.

MTL GECMA RT er tilgjengelig med et stort utvalg av kapslinger i rustfritt stål som kan festes på gulv, tak eller vegg etter behov.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.