Eksplosjonssikker duggpunktssensor

Viser fuktighetsmålingen i integrert display

Eksplosjonssikker duggpunktssensor
Eksplosjonssikker duggpunktssensor fra Michell Instruments Bilde: Michell Instruments

IKM Instrutek lanserer Michell Instrument Easidew PRO XP, en eksplosjonssikker duggpunktssensor som nå er tilgjengelig med et integrert display.

– Det integrerte displayet gir målinger av fuktighet lokalt på sensoren, slik at kontroller og justeringer kan utføres raskt og enkelt uten behov for kontakt med kontrollrom, sier salgsingeniør Bente Sletholt i IKM Instrutek AS. I likhet med sensoren uten display, er Easidew PRO XP med display sertifisert for ATEX, CSA og IECEx – noe som gjør den aktuell for eksplosjonsfarlige. Den er i stand til å måle duggpunkt i både gasser og ikke-polare væsker. Senderen er plassert i en eksplosjonssikker epoksy-belagt aluminiumkapsling som standard, men kan alternativt leveres i SST316 (IP66 / NEMA 4) for offshore applikasjoner. Easidew PRO XP benytter den nyeste keramiske sensorteknologien fra Michell Instrument, og kan måle duggpunkt fra -110°C opp til +20°C og 0–3000 ppmv i ikke-polare væsker.

Med maks trykk på 450 bar, EN10204 3.1 materialsertifikat og NPL/NIST 13-punkts kalibreringssertifikat tilfredsstiller den alle krav til bruk i prosessindustri, ifølge Sletholt.

Les: IKM Instrutek er årets leverandør