Gjenvinning av plast fra havet

Eksperter om gjenvunnet havplast: «Grønnvasking» og «dypt urealistisk»

Stadig flere bedrifter slår seg opp på å lage produkter av plastavfall fra havet. Men tre eksperter mener at effekten på avfallsmengdene er tvilsom.

sneakers av havplast, løser ikke plastproblemet, sier Anne Aittomaki i NGO-en Plastic Change og Kristian Sydnes ved Roskilde Universitet.
sneakers av havplast, løser ikke plastproblemet, sier Anne Aittomaki i NGO-en Plastic Change og Kristian Sydnes ved Roskilde Universitet. (Foto: Colourbox)

Stadig flere bedrifter slår seg opp på å lage produkter av plastavfall fra havet. Men tre eksperter mener at effekten på avfallsmengdene er tvilsom.

  • Industri

Kunne det friste med et par sportssokker laget av gjenvunnet havplast? Eller hva med et par smarte, bærekraftige sneakers? Eller et teppe produsert av resirkulerte materialer fra fiskenett?

Få tilgang til alt innhold fra tu.no, digi.no og karriere360.no med Ekstra

  • Historisk arkiv: Teknisk Ukeblad fra 1854 til i dag
  • Rabatt på konferanser

månedlig

235,-
Tilsvarer Kr 55 per uke Bestill

årlig

1 990,-
Tilsvarer Kr 39 per uke Prøv 1 måned for 1 kr
Én måned for 1 kr
Automatisk fornyelse av abonnement kan stoppes når som helst
Bedrift eller organisasjon? Få tilbud her
NITO- og Tekna-medlemmer får 50% rabatt av ordinær pris ved kjøp av årsabonnement.Rabatten fås ved å oppgi medlemsnummer i bestillingsprosessen

Vanlige spørsmål

Jeg er Nito- eller Tekna-medlem. Hvorfor får jeg ikke logget inn?

Tu.no er ikke tilknyttet Tekna eller Nitos medlemsbaser. Du må registrere en ny brukerkonto på tu.no.

Jeg er Nito- eller Tekna-medlem. Hvordan får jeg rabattert pris?

Etter at du har laget en brukerkonto på tu.no og logget inn kan du legge inn ditt medlemsnummer og få 50 % rabatt.

Kan jeg få tilsendt faktura til min arbeidsgiver?

Ja. Ved kjøp av årsabonnement tilbyr vi bedriftsfaktura.

Vil abonnementet automatisk fornye seg etter gratisperioden?

Ja. Abonnementet fornyes automatisk. Du kan når som helst skru av automatisk fornyelse.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå