IKT

Eksklusiv magnesium-mobil

Hva får du så for denne summen? Hva selve telefonen angår; en helt ordinær GSM-telefon med dataoverføringskapasitet på 9,6 kbit/s. Altså ingen mulighet for høyhastighetsoverføring (HSCSD), ingen GPRS-muligheter, ingen infrarød eller Bluetooth kommunikasjon med omverdenen.

Men telefonen har elektronisk planlegger (PDA) som fungerer godt sammen med den store LCD-skjermen med 200 x 320 bildepunkter og inntil 27 tekstlinjer à 44 karakterer. Men synkronisering mot PC-en må altså foregå via kabel.

Innpakningen er imidlertid ikke ordinær. Magnesiumkapslingen, sammen med John Hougtons design, gir telefonen et spesielt utseende. Tre centimeter tykk sammenbrettet, men likevel en liten, linjelekker klump. Som dog ikke passer i brystlomma.

Magnesiumkapslingen gir også en meget velkommen bivirkning; den fungerer som et skjold mot stråling. Telefonen har med en SAR-verdi på 0,043 markedets laveste stråling.

MagCom er utstyrt med e-postleser og Internett-leser som støtter både HTML og xHTML i tillegg til WAP. Med den store skjermen kunne dette hatt noe for seg. Men alle som har ventet seg gjennom oppkobling- og nedlastingstider med vanlig GSM bitrate, vet at det er håpløst tregt. Minst GPRS-kapasitet er nødvendig.

– GPRS kommer. Samt en rekke andre nyheter, sier utviklingssjef Egil Kvaleberg. Men han vil ikke si mer om når eller hva. – Vi går ut med informasjon den dagen vi har konkrete produkter å tilby, ikke seks måneder i forveien, slik våre større og mer kjente konkurrenter ofte gjør. (fh)

Les mer om: