NYHETER_BYGG

Ekskludert fra RIF

Sivilingeniør Giert Aasheim AS har vært med på blant annet prosjektering av forskningsstasjonen Troll i Dronning Maud Land i Antarktis.
Sivilingeniør Giert Aasheim AS har vært med på blant annet prosjektering av forskningsstasjonen Troll i Dronning Maud Land i Antarktis.Bilde: John Guldahl, NP

RIF er enig og ekskluderer dermed selskapet.

Formelt heter det: Sivilingeniør Giert Aasheim AS, med hovedkontor i Oslo, er ikke lenger funnet kvalifisert til å stå som medlem i RIF - Rådgivende ingeniørers forening.

Det ble bestemt i foreningens hovedstyremøte 6. desember. Slike beslutninger er ikke hverdagskost i RIF.

Manglende skikk

Administrerende direktør Siri Legernes sier det ikke har forekommet tidligere at medlemmer er ekskludert på grunn av manglende forretningsskikk.

Firmaet oppfyller ikke de vedtatte kvalitetskrav.

De tekniske leveransene er vurdert, og svært misfornøyde kunder har klaget på at det faglige ikke holder mål.

Andre rydder

Andre firmaer er satt inn for å rydde opp i feil og mangler forårsaket av det ekskluderte firmaet.

–Vi har sjekket referanser etter at Rogaland lokalforening av RIF slo alarm i vår. Kritikken går på kundebehandling. Rådgiverne skal utføre en jobb til kundenes beste. Vi ser ikke at dette firmaet gjør dette i tilstrekkelig grad, sier Siri Legernes, som opplyser at RIF foretar 400-500 referansesjekker hos kunder i året.Ingen røyk uten ild

– Ingen blir utestengt og ekskludert på grunn av rykter i bransjen. Referansjesjekk og kundetilfredshet er viktig for oss. Og vi baserer vår godkjenningsordning på norm for god forretningsskikk. Ekskluderte firmaer kan fortsatt drive videre som selskap uten RIF-medlemskap, opplyser Legernes.

Men selskapt mangler dermed et viktig kvalitesstempel.

Ankemulighet

Sivilingeniør Giert Aasheim har ankemulighet til årsmøtet. Men de referansene RIF sitter inne med, er så alvorlige at Legernes sier firmaet ikke bør ha noen mulighet til å bli tatt inn igjen da.

Hun sier firmaet ikke har de holdninger som skal til for å kunne stå som RIF-medlem.

Selv om RIFs adm. direktør er nedtrykt over denne eksklusjonen, mener hun samtidig at den dokumenterer hvilken trygghet kundene har som benytter rådgivere godkjent av RIF.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.