INDUSTRI

Ekornes legger ned fabrikk

Ekornes gjør en rekke grep for å møte de dårlige tidene, og legger blant annet ned fabrikken på Stranda.
Ekornes gjør en rekke grep for å møte de dårlige tidene, og legger blant annet ned fabrikken på Stranda. Bilde: Ekornes
Camilla Aadland
8. jan. 2009 - 16:00

Ekornes ser ingen tegn til at den negative trenden vil snu i nær fremtid, og gjør derfor en rekke grep for å møte lavere ordreinngang.Legger ned på Stranda

Dette betyr nedleggelse av fabrikken på Stranda og overføring av produksjon av fastrygg-sofa til Hareid. Fabrikken på Stranda har 67 årsverk, noe som gir en kapasitetsreduksjon innen sofaproduksjonen på ca. 25 prosent.

– At vi legger ned på Stranda, er en måte å redusere kapasiteten på sofasiden på når ordreinngangen svikter. Av møbler er det sofaer som er mest utsatt for konkurranse, sier konsernsjef Nils-Fredrik Drabløs til E24

Samlede oppsigelser ved selskapets fabrikker og administrasjon i Norge vil omfatte ca. 180 årsverk, og 80 årsverk permittert.

Skal drøftesStyreformann Olav Kjell Holtan påpeker at jobbkuttene ennå ikke er gjennomført. Nå starter den omfattende jobben med å få i stand en avtale med de ansatte.

– Ingen har foreløpig mistet jobben. Ledelsen har lagt frem en plan, som skal diskuteres med de ansatte, sier Holtan til E24.

Selskapets ordreinngang i fjerde kvartal 2008 var ca. 15 prosent lavere enn tilsvarende periode i 2007. I desember isolert var ordreinngangen 26 prosent lavere enn i samme måned i 2007.

Reduserer

Ekornes-ledelsen foreslår i en skisse kapasitetsreduksjon ved selskapets fabrikker som produserer sofa ved Stranda, Hareid, Vestlandske og Grodås.

I tillegg skal kapasiteten ved fabrikkene som produserer Stressless-stoler i Sykkylven og madrassfabrikken på Fetsund reduseres.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.